Ongelmasta ratkaisuksi – Itämeren levästä jalostumassa biopohjainen raaka-aine hygienia- ja puhdistustuotteisiin

Origin by Ocean on tarttunut Itämeren rehevöitymisongelmaan ennakkoluulottoman ratkaisukeskeisesti. Yhtiö haluaa jalostaa levästä biopohjaisia raaka-aineita, joita voidaan hyödyntää uusilla tavoilla esimerkiksi pesuaine- ja kosmetiikkatuotteissa.

Toimialansa ympäristöjohtajaksi tähtäävä Kiilto ja Origin by Ocean kertovat tänään julkisesti aiesopimuksesta Origin by Ocean -tuotteiden hyödyntämisestä Kiillon tuotekehityksessä. Molemmat yritykset uskovat vahvasti biopohjaisten, kestävän kehityksen vaateet täyttävien hygienia- ja puhdistustuotteiden tulevaisuuteen. Tavoitteena on tuoda markkinoille täysin uusia ja monipuolisia tuotteita, jotka sisältävät Origin by Oceanin Itämerin levistä jalostamia ainesosia.  – Origin by Ocean on startup innovatiivisella ja vastuullisella liikeidealla. Tavoitteenamme on tuplata uusiutuvien ja kierrätysperäisten raaka-aineiden osuus tuotannossamme vuoteen 2022 mennessä, joten tuotekehityksen näkökulmasta tällainen täysin uudenlaisia mahdollisuuksia avaava yhteistyö on todella mielenkiintoista ja innostavaa, kuvailee Kiillon tutkimus,- kehitys- ja innovaatiojohtaja Oili Kallatsa.

– Tämä Kiilto-yhteistyö on meille täysin uusi aluevaltaus ja samalla osoitus siitä, kuinka hyvin tarjontamme soveltuu myös hygienia- ja puhdistustuotteisiin. Biopohjaisten raaka-aineiden kysyntä niissä on jatkuvassa kasvussa maailmanlaajuisesti. Kiillon vahva sitoutuminen kestävään kehitykseen ja ympäristöön on erinomainen lähtökohta yhteistyölle. Kiilto tuo jatkuvasti markkinoille uusia, entistä ympäristöystävällisimpiä tuotteita. Tässä meillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä ison toimijan kanssa ja sitä kautta muodostaa meille kaikille Itämeren äärellä asuville uusia kiertotalousetuja. Toivottavasti voimme tulevaisuudessa tiskiä pestessä tehdä Kiillon tiskiaineella ekotekoa Itämeren hyväksi, sanoo Origin by Oceanin perustajajäsen, Chief Business Activist Mikael Westerlund.

– Origin by Ocean on startup innovatiivisella ja vastuullisella liikeidealla. Tavoitteenamme on tuplata uusiutuvien ja kierrätysperäisten raaka-aineiden osuus tuotannossamme vuoteen 2022 mennessä, joten tuotekehityksen näkökulmasta tällainen täysin uudenlaisia mahdollisuuksia avaava yhteistyö on todella mielenkiintoista ja innostavaa, kuvailee Kiillon tutkimus,- kehitys- ja innovaatiojohtaja Oili Kallatsa.

– Etsimme Kiilto Venturesin kautta jatkuvasti kunnianhimoisia, uutta luovia yhteistyötahoja, joiden kanssa pystymme jakamaan myös samanlaisen arvomaailman. Uskomme, että pitkän kokemuksemme ja verkostojemme avulla meillä on mahdollisuus olla jatkossa mukana kehittämässä Origin by Oceanin toimintaa tuotekehitysyhteistyön lisäksi myös muilla tavoin, toteaa Kiillon liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville Solja.

Lähde: Kiilto Oy

Author: Tuula Pohjola