Turun kaupunki, Soroptimistit ja Sandvikin Turun toimipiste mukana UN Womenin maailmanlaajuisessa kampanjassa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

Tällä viikolla alkavat Oranssit päivät on yksi UN Womenin suurimmista maailmanlaajuisista kampanjoista. Kaksiviikkoisen tapahtumasarjan tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja toimia aktiivisesti väkivallan lopettamiseksi.

Oranssit päivät -kampanja alkaa keskiviikkona 25.11. kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä ja jatkuu 10.12. asti. Soroptimist International -järjestö on mukana YK:n kampanjassa maailmanlaajuisesti. Mukana kampanjassa Turussa ovat vahvasti Turun kaupunki ja metalli- ja kaivosalan konserni Sandvikin Turun yksikkö.  Maailmalla valaistaan joka vuosi tunnettuja rakennuksia oranssiksi, ja Soroptimistien aloitteesta myös Turun kaupunki on tänä vuonna vahvasti mukana kampanjassa: Kirjastosilta muuttuu oranssiksi 25.11.2020 illan hämärtyessä.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Sandvikin Turussa toimivan maanalaisiin kaivoksiin lastaus- ja kuljetuskalustoa valmistavan liiketoimintayksikön johtoryhmä ja Turun tehtaan naiset sekä Turun seudun Soroptimistit ja UN Women Suomen Turunmaan paikallistoimikunta ovat paikan päällä Kirjastosillalla 25.11. kello 17.30.  – Tempauksella halutaan kiinnittää huomio siihen, että naisiin kohdistuvaa väkivaltaa esiintyy valitettavasti myös kotikaupungissamme, ja että sitä täytyy vastustaa kaikin tavoin, niin kotona, työpaikoilla ja muualla kaupungissa, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Mukanaolijat tunnistaa lyhdyistä ja oranssista vaatetuksesta.  Mikäli haluat lähteä mukaan kampanjaan:

1. Älä itse tue väkivaltaista käytöstä tai ole väkivaltainen muita tai itseäsi kohtaan.

2. Tule Turun Kirjastosillalle 25.11.2020. Ota oma lyhty, taskulamppu tai valo mukaan. Muista maski ja turvavälit!

3. Liity vapaaehtoiseksi naisjärjestöön, esim. Soroptimist International tai UN Women.

Toivotamme median tervetulleeksi seuraamaan tapahtumaa Kirjastosillalla keskiviikkona 25.11.2020 kello 17.30.

Lähde: Turun kaupunki

Author: Tuula Pohjola