Suomi on pakkausmuovin kierrättämisen kehitysmaa – Lidl haastaa kehittämään parempia pakkauksia

Lidl Suomi käynnistää kaikille pakkausalan toimijoille avoimen kilpailun, jossa etsitään oivaltavia pakkausratkaisuja. Lidl kutsuu Pakkaustarinoita 2021 -kilpailuun kaikki yritykset ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät, joita kiinnostaa vähentää ylimääräistä muovia, parantaa pakkausten kierrätettävyyttä ja luoda jotakin uutta. Pakkaustarinoita 2021 -kilpailussa luvassa on mahdollisuus nähdä oma pakkausratkaisu Lidlin hyllyssä ja yhteensä 50 000 euron edestä palkintoja. Kilpailuun voi osallistua sekä olemassa olevalla pakkausratkaisulla että vielä toteuttamattomalla, mutta toteutuskelpoisella idealla.

Voittajat valitsee asiantuntijaraati, joka edustaa pakkausalaa, kestävän kehityksen innovaatioita ja muoviteollisuutta. Mukana ovat kestävyysratkaisujen johtava asiantuntija Anu Mänty Sitrasta, luonnonvara- ja ympäristöratkaisut -liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen VTT:stä, toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistys ry:stä.

Muovi on yksi aikamme isoista haasteista. Luontoon joutuessaan muovi on vahingollista, ja muovin kierrättämisessä on vielä paljon parannettavaa: panttipulloja lukuun ottamatta pakkausmuovi ei Suomessa kierrä kovin hyvin. Kun suomalaisilta kuluttajilta kysytään, mitkä ovat kaupan tärkeimpiä vastuullisuustekoja, kärjessä ovat muovin vähentäminen, ympäristöystävällisten pakkausten kehittäminen ja kierrättäminen.

Muovin haittojen minimoimiseksi on paljon vireillä: EU:n muovivero tulee, kertakäyttömuovi kielletään ja jatkossa juomapullojen korkkien on pysyttävä kiinni pullossa. Toisaalta muovi on monella tapaa toimiva materiaali, ja sen korvaajien on oltava aidosti toimivia. Materiaalista riippumatta pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta pilaantumiselta.

Pakkaustarinoita -kilpailuun voi osallistua 31.3.2021 asti. Finalistit julkistetaan toukokuussa ja voittajat kesäkuussa 2021. Lisätietoa ja ilmoittautuminen kilpailuun osoitteessa lidl.fi/pakkaustarinoita.

Lähde: Lidl Suomi

Author: Saara Teirikko