HSY:lle tunnustus kestävän työmatkaliikkumisen edistämisestä

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on saanut Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen. Tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt työntekijöidensä kestävää ja hyvinvointia lisäävää työmatka- ja työasiamatkaliikkumista.

Liikenne aiheuttaa monia ympäristöhaittoja, kuten ilmansaasteita, melua ja kasvihuonekaasupäästöjä. Siksi panostus vähäpäästöiseen ja kestävään liikkumiseen on meille tärkeää. Olemmekin tehneet pitkäjänteisesti töitä kestävän liikkumisen edistämiseksi.

Kannustamme työntekijöitämme käyttämään joukkoliikennettä, pyöräilemään ja kävelemään. Tarjoamme työntekijöillemme työsuhde-etuna työsuhdematkalipun. Työasiointimatkoihin voi lainata asiointimatkakortteja. Työntekijöidemme käytössä on sähköpyöriä ja yhteiskäyttöautoja työtehtävien hoitamiseen.

Toimipisteissämme on pyritty järjestämään hyvät pysäköintimahdollisuudet polkupyörille ja hyvät sosiaalitilat, jotta suihkussa käynnit ja vaatteiden vaihto sekä varusteiden kuivaus sujuvat hyvin. Ilmalassa sijaitsevan päätoimipisteemme suunnittelussa nämä otettiin aivan erityisesti huomioon.

Etätyökäytäntömme ja -ohjeistuksemme oli joustava jo ennen koronaa. Lähtökohtana on, että teemme työtä siellä, missä se parhaiten sujuu.

Osallistumme vuosittain Kilometrikisaan ja Kävelykilometrikisaan. HSY:n Ilmastoinfo on useilla kampanjoillaan kannustanut myös seudun asukkaita kestävään liikkumiseen, esimerkiksi erilaisten pyöräilynedistämiskampanjoiden ja kävelyyn innostaneen #lähdinkäveleen -kampanjan avulla. Teemme myös säännöllisesti liikkumiskyselyjä työntekijöillemme ja päivitämme liikkumissuunnitelmia. Ensimmäinen liikkumiskysely on tehty jo vuonna 2010 ja viimeisin on tältä vuodelta.

Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustuksen myöntää alueellamme Helsingin seudun liikenne HSL yhdessä Fiksusti töihin -hankkeen kanssa. Myöntämisperusteissa mainitaan, että HSY:lle haluttiin antaa tunnustus monipuolisesta ja pitkäkestoisesta kestävän liikkumisen edistämistyöstä.

Tunnustuksia myönnetään eri puolilla Suomea Liikkujan viikolla, jota vietetään 16.-22.9.2021. Teemaviikko kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lähde: HSY 

 

Author: Saara Kämppi