Sipoonkorvessa purettiin talkoovoimin 170 laitonta tulipaikkaa

Sipoonkorven kansallispuistossa järjestettiin laittomien tulipaikkojen purkutalkoot lauantaina 8. toukokuuta. WWF:n ja Metsähallituksen järjestämiin talkoihin osallistui 16 ennalta valittua talkooryhmää. Laittomia tulipaikkoja purettiin yhteensä noin 170 kappaletta. Laittomat tulipaikat kuluttavat luontoa ja siksi niistä on tärkeää päästä eroon.

Kansallispuistojen lisääntyneet kävijämäärät näkyvät myös laittomien tulipaikkojen määrässä. Viime syksynä vastaavissa talkoissa Nuuksiossa purettiin peräti 350 laitonta tulipaikkaa. Laittomat tulipaikat kuluttavat luontoa ja kannustavat seuraavaakin kävijää tekemään tulen samaan paikkaan.

Laiton tulipaikka on esimerkiksi väärään paikkaan kasattu nuotiorinki tai maahan palanut mustunut kohta, jossa on tulenteon jäänteitä. Metsähallituksen rakentamilla virallisilla tulipaikoilla on aina myös muita rakennelmia, kuten puuvaja ja kuivakäymälä. Vapaaehtoisilta kerättyjen tietojen perusteella laittomia tulipaikkoja löytyy erityisesti kansallispuistojen syrjäisemmistä osista. Myös virallisten tulipaikkojen läheisyydestä löytyy laittomia tulipaikkoja, joissa on hyödynnetty valmista puuhuoltoa.

Lähde: ePressi

Author: Raisa Pajarinen