Mak­sut­ta bus­siin mar­ras­kuus­sa – ko­kei­lu uu­sil­le bus­si­mat­kus­ta­jil­le

Onko bussilla matkustaminen jäänyt vielä tuntemattomaksi, mutta kiinnostaisi tutustua? Hae mukaan kokeiluun ja ota joukkoliikenne haltuun!

Lahden seudun liikenne tarjoaa marraskuussa mahdollisuuden tutustua joukkoliikenteeseen maksutta. Kokeilussa uusilla Lahden seudun liikenteen asiakkailla on mahdollisuus matkustaa LSL:n linjoilla ilmaiseksi 30 päivän ajan. Kokeilijat saavat käyttöönsä Waltti-kortin, jolla matkustaminen on helppoa ja sujuvaa. Kokeilussa ovat mukana kunnat, joihin Lahden seudun liikenteen reitit kulkevat eli Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Lippuja on tarjolla rajoitettu määrä ja mukaan voit hakea 19.10.2021 asti. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet löydät osoitteesta www.lsl.fi/kokeile.

Päijät-Hämeessä on käynnissä hanke, jossa kehitetään keinoja ja tapoja kannustaa kuntalaisia valitsemaan arjen matkoillaan kestäviä liikkumistapoja, kuten kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikennettä tai kimppakyytejä. Hankkeessa keskitytään varsinkin asenteisiin ja liikkumistottumuksiin vaikuttamiseen erilaisin viestinnän, kasvatuksen ja palveluiden organisoinnin keinoin. Hanke on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämää liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

– Kestävien kulkutapojen pariin houkutellaan porkkanalla, ei kepillä. Tämä LSL:n kokeilu koskee useampaa kuntaa ja lisäksi kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa on tänä vuonna ideoitu omaa kokeilua. Tavoitteena on, että tällaisesta kannustamisesta esimerkiksi joukkoliikenteen käyttöön tulisi säännöllistä toimintaa kunnissa, kuvaa hanketta suunnittelupäällikkö Jaana Martikainen Päijät-Hämeen liitosta. Hanke on osa maakunnallista liikennejärjestelmätyötä ja se toteutetaan Päijät-Hämeen liiton, Uudenmaan ELY-keskuksen sekä Päijät-Hämeen kuntien yhteistyönä. Sitowise Oy vastaa työn käytännön toteutuksesta.

Lähde: Lahden kaupunki

Author: Riikka Pasanen