Kerro vaatteesi tarina ja voita korjauspalvelua

Lahden seudun Ympäristöviikon yleisökilpailulla etsitään tarinoita vaatteista. Vaatteisiin liittyvät ympäristövaikutukset ovat merkittäviä ja niiden pienentämiseksi on monia keinoja. Korjaaminen ja kierrättäminen ovat hyviä vaihtoehtoja, samoin kestävien ja eettisesti valmistettujen tuotteiden valinta silloin kun hankkiminen on välttämätöntä. Monia muitakin asioita kannattaa ottaa huomioon vaatteisiin liittyen, esimerkiksi oikeanlainen huolto pidentää vaatteen käyttöikää. Ekologisin valinta on käyttää sitä, mitä jo omistaa.

Onko sinulla vaate, joka on erityisen rakas sinulle? Kerro vaatteesi tarina ja voita lahjakortti valitsemaasi ompelu- tai korjauspalveluun. Kuvalla varustetun tarinan tulee olla perillä Lahden ympäristöneuvonnassa viimeistään 6.9. Kilpailusäännöt löydät Ympäristöviikon sivuilta ymparistoviikko.fi – Ympäristöviikon yleisökilpailu.

24. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 14.-20.9. teemalla Vaatteet – Vaate on valinta. Teemaviikolla perehdytään vaatteiden ja tekstiilien ympäristövaikutuksiin ja mietitään keinoja pienentää niitä. Tule mukaan seudulliseen Ympäristöviikkoon, tehdään yhdessä parempaa huomista!

Lähde: Lahden kaupunki

Author: Tuula Pohjola