HSY:n hanavesibaari virkistää Helsinki Biennaalin vierailijoita koko kesän ajan

HSY:n hanavesibaari jatkaa taivaltaan tapahtumavieraiden virkistäjänä kuvataidetapahtuma Helsinki Biennaalissa Vallisaaressa 12.6.–31.8.2021. Hanavesiasema on kolmivuotisen historiansa ajan vieraillut tapahtumissa urheilun arvokilpailuista festivaaleihin ja palaa nyt takaisin toimintaan koronavuoden tauon jälkeen. Hanavesibaari tarjoaa tapahtumavieraille ekologista ja raikasta juotavaa samalla muistuttaen meitä, että pääkaupunkiseudulla nautimme laadukkaasta hanavedestä.

Ensimmäinen Helsinki Biennaali aukeaa yleisölle 12.6. Kansainvälinen kuvataidetapahtuma järjestetään Helsingin Vallisaaressa, sekä mantereella. Helsinki Biennaalin kuratoinnista ja tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Tapahtumassa on mukana yhteensä 40 taiteilijaa Suomesta ja maailmalta. Tapahtuman nimi tänä vuonna on Sama meri, ja teosten teemat käsittelevätkin muun muassa muuttuvaa ympäristöä ja ihmisten riippuvaisuutta luonnosta ja toisista ihmisistä.

HSY kannustaa ilmastoystävälliseen elämään. Tapahtumissa hanavesibaari mahdollistaa ekologisen valinnan tekemisen. Hanavesi on ilmastoystävällinen janojuoma, sillä sitä ei tarvitse erikseen jatkokäsitellä, pakata ja kuljettaa kulkuneuvolla. Sen käytöstä ei myöskään muodostu ylimääräistä pakkausjätettä. Juomaa janoava tarvitsee ainoastaan oman pullon tai lasin täytettäväksi!

Esimerkiksi virvoitusjuomaan verrattuna hiilijalanjälki on mitättömän pieni: pääkaupunkiseudun vedentuotannon ja jakelun hiilijalanjälki on vain 0,004 g puolta litraa kohden. Samankokoisen virvoitusjuomapullon hiilijalanjälki on 136-kertainen.

Ilmaston hyvinvoinnin lisäksi HSY:n hanavesi pitää huolta kesätapahtuman vieraiden hyvinvoinnista: helteellä pitää muistaa juoda riittävästi. Hintakaan ei ole esteenä juomiselle, sillä hanavesibaarista vesipullonsa täyttää maksutta.

Lähde: HSY 

 

Author: Saara Teirikko