Luonnon oma juhlaviikko käynnistyy – näytä luontosi somessa, häkelly tähdistä tai kuuntele kimalaista

Elokuun viimeisenä lauantaina 28.8. juhlitaan Suomen luontoa. Kiinnostuksensa luontoa kohtaan voi osoittaa monella tavalla: lähtemällä lähiluontoon, jakamalla luontotunnelmiaan kuvilla ja tarinoilla eri verkkoalustoilla tai oppimalla uutterista kimalaisista. Juhlintaan kuuluvat myös liputtaminen ja päivän oma juhlaleivos mustikkapiirakka.

Tänä vuonna yksi Suomen luonnon päivän teemoista on lähiluonto. Suuri osa suomalaisista elää kävelymatkan päässä luonnosta, jossa riittää usein nähtävää ja ihasteltavaa. Omaehtoinen retkeily luontoa kunnioittaen on kuulunut Suomen luonnon päivän viettämiseen juhlapäivän alusta lähtien. Luonnossa liikkujan kannattaa ottaa haltuun viiden kohdan Retkietiketti, jotta retkeilleissä tulisi huomioitua myös luonto ja kanssaretkeilijät.

Suomen luonnon päivän juhlintaan voi osallistua omalla aihetunnisteella #suomenluonnonpäivä.

Sisäministeriö suosittaa liputusta Suomen luonnolle 28.8.2021, tänä vuonna jo viidettä kertaa peräkkäin. Vuodesta 2023 alkaen Suomen luonnon päivä on vakiintunut liputuspäivä. Liputtaa voi omalla tavallaan, myös esimerkiksi sinivalkoisilla vaatteilla. Suomen luonnon päivän juhlaleivos on mustikkapiirakka. Piirakan tummasävyinen päätähti, mustikka, on runsaimmillaan elokuun lopulla, juuri Suomen luonnon päivän aikoihin.

Suomen luonnon päivän verkkosivut: https://www.suomenluonnonpaiva.fi/

Lähde: Suomen luonnon päivä 

Author: Saara Kämppi