Kaasutankkausasema löytyy nyt jokaisen IKEA-tavaratalon läheisyydestä – IKEA Suomi ja Gasum avaavat viidennen kaasutankkausasemansa Tampereella

IKEA Suomi ja Gasum vahvistavat keskinäistä kiertotalousyhteistyötään viidennellä kaasutankkausasemalla. Tampereen tavaratalon läheisyyteen tänään 16. syyskuuta aukeavalta kaasutankkausasemalta voi tankata IKEA-ravintolan ruokahävikistä tuotettua biokaasua. Jatkossa kaasutankkausasema löytyy Suomen jokaisen IKEA-tavaratalon läheisyydestä.

Uusi tankkausasema palvelee sekä jakelukalustoa että henkilöautoliikennettä jakelemalla paineistettua biokaasua ja maakaasua, joka jalostetaan IKEA-tavaratalojen ruokahävikistä.

Kiertotalousyhteistyön ensimmäiset kaasutankkausasemat avautuivat vuonna 2018 Espoon ja Vantaan IKEA-tavaratalojen yhteyteen menestyksekkäästi. Asemat ovat saaneet erinomaisen vastaanoton sekä positiivista palautetta ja kuuluvat jo pääkaupunkiseudun suosituimpiin kaasutankkauspisteisiin. IKEA-tavaratalojen läheisyydessä olevia asemia löytyy lisäksi Raisiosta ja Kuopiosta. Kaasutankkausasemalle on kysyntää myös Tampereen alueella, jossa kaasuautokannan vuositason kasvu on huikeat 36 prosenttia, kun koko maassa kasvua on 32 prosenttia.

Kaasutankkausasemat ovat IKEA Suomelle yksi keino edistää kiertotaloutta ja konsernin tavoitetta olla vuoteen 2030 mennessä ilmastopositiivinen, eli vähentää kasvihuonepäästöjä enemmän kuin koko IKEA-toimitusketju tuottaa. Biokaasun liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia.

Tampereen uusi tankkausasema sijaitsee osoitteessa Murskekatu 1, 33840 Tampere.

Lähde: IKEA Oy 

 

Author: Saara Kämppi