Turun kaupunki toivoo kuntalaisilta ja matkailijoilta vastuullisuutta

Koronaviruksen leviämistä hillitään riittävillä turvaväleillä ja oikeanlaisella käsi- ja yskimishygienialla sekä oireisten henkilöiden testaamisella ja nopealla tartuntaketjujen jäljityksellä. Mikäli Suomeen saapuvalla on lain mukainen oikeus tulla maahan, Turun kaupunki ei voi estää vierailuja matkailukohteissa.

– Poikkeusolojen päätyttyä ja koronaepidemian tässä vaiheessa viruksen leviämistä hillitään riittävillä turvaväleillä ja oikeanlaisella käsi- ja yskimishygienialla sekä oireisten henkilöiden testaamisella ja nopealla tartuntaketjujen jäljityksellä. Mikäli Suomeen saapuvalla on lain mukainen oikeus tulla maahan, emme voi estää vierailuja matkailukohteissa, toimialajohtaja Riitta Liuksa Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta sanoo.

Koronatilanne on Turussa tällä hetkellä rauhallinen. Kaupungin toimipisteissä ja kulttuurikohteissa on kävijöiden nähtävillä selkeät vierailuun liittyvät ohjeet. Lisäksi henkilökunta on saanut ohjeistukset siitä, miten koronaepidemiaa matkailijoiden suosimissa kohteissa ehkäistään.

– Poikkeusolojen päättymisen myötä olemme tilanteessa, jossa jokaisen tulee omalta osaltaan toimia vastuullisesti ja huomioida epidemian hillitsemiseen liittyvät ohjeet. Huolehdimme, että kohteissa on kävijöille riittävä ja selkeä ohjeistus saatavilla, toimialajohtaja Minna Sartes jatkaa.

Turun kaupunki toivoo kuntalaisilta ja matkailijoilta vastuullisuutta, jotta koronaepidemia saataisiin pidettyä mahdollisimman maltillisena. Hallituksen määrittelemiä suosituksia riittävistä turvaväleistä (1-2 metriä), oikeaoppisesta yskimis- ja käsihygieniasta on tärkeä noudattaa ja varmistaa, että julkisiin paikkoihin ei tulla sairaana.

Suomeen saapuville koronaepidemiaan liittyvää infoa jakavat rajavartiolaitos ja laivavarustamot.

Lähde: Turun kaupunki

Author: Kirsi Seppänen