Turun yliopiston diplomi-insinöörikoulutusten työpaikat kiinnostavat hakijoita ennennäkemättömällä tavalla – paikkoihin yli 700 hakijaa

Haussa on nyt muun muassa termodynamiikan, teollisuusmateriaalien ja digitaalisen mallinnuksen osaajia. Teknillisille aloille on tähän mennessä rekrytoitu jo neljä professoria.

Noin kuukausi sitten sitten Turun yliopisto käynnisti seitsemän professuurin rekrytoinnin. Haussa on neljä professoria konetekniikkaan, kaksi materiaalitekniikkaan sekä yksi biotekniikkaan. Lisäksi tarjolla on noin parikymmentä muuta alan työtehtävää. – Saimme paikkoihin suorastaan hämmentävän paljon hakemuksia. Yli seitsemänsataa, toteaa Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula.

Hannula on urallaan täyttänyt useita professuureja, mutta hän ei ole ennen nähnyt vastaavaa hakijaryntäystä. Tavallisesti hakijamäärät ovat tekniikan alalla suunnilleen joitakin kymmeniä tehtävää kohti. Nyt pelkästään professuruureja haki reilut 300 hakijaa. Hannula pitää myös mahdollisena että nyt rekrytoidaan enemmän kuin suunnitellut seitsemän professoria, sillä Hannulan mukaan lahjoitusprofessuureja saattaa tulla lähiaikoina lisää. Tähän mennessä lahjoituksia on saatu kymmenen.

Yhtenä tekijänä Hannula pitää Turun yliopiston hyvää mainetta kansainvälisissä rankingeissa. Toisaalta yksi syy voi olla poikkeuksellinen hanke kokonaan uuden teknillisen tiedekunnan perustamisesta lyhyessä ajassa. – Selvästi hakijoiden huomiota on herättänyt kansainvälisestikin se, että avataan kaksi uutta tutkinto-ohjelma. Uskon että kiinnostus sitä kohtaan näkyy nyt professuurien hakijamäärissä, Hannula toteaa. Suurin osa hakijoista on hänen mukaansa ulkomailta, mutta paikat kiinnostavat myös kansallisesti.

Professorien lisäksi haussa on parikymmentä muuta opetushenkilökuntaan kuuluvaa työntekijää: yliopistonlehtoreita, lehtoreita sekä luonnontieteiden ja matematiikan lehtoreita. Lisäksi tekniikan koulutukseen rekrytoidaan kielten opettajia sekä kauppatieteiden lehtoreita. – Jatkossa haluamme, että meiltä valmistuneilla diplomi-insinööreillä on tietty liiketoiminnan perusosaaminen jo valmistumishetkellä, Hannula kertoo.

Aikaisemmin uusiin kone- ja materiaalitekniikan koulutusohjelmiin on rekrytoitu neljä professoria. Tähän mennessä on palkattu muun muassa akkuteknologian, aurinkopaneelitekniikan ja digitaalisen mallinnuksen professoreja. Uudet kone- ja materiaalitekniikan koulutukset alkavat Turun yliopistossa tänä syksynä. Konetekniikkaa opiskelemaan haki 456 hakijaa ja materiaalitekniikkaa 258 hakijaa.

Lähde: Turun yliopisto

Author: Tuula Pohjola