Tredusta valmistuva opiskelija: ‘Saimme yleisavaimet joka oveen’

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun virtuaalinen kevätjuhla 29.5. yhdisti oppilaitoksen opiskelijat, huoltajat ja henkilökunnan eri puolilla Pirkanmaata.

Opiskelijavoimin tehdyssä virtuaalisessa kevätjuhlassa ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen kannusti valmistuvia uskomaan itseensä, olemaan valmiina oppimaan uutta ja tekemään asioita yhdessä muiden kanssa.  – Kiitos, että valitsitte TREDUn. Haitte meille, pääsitte sisään, opiskelitte, tulitte ammattilaisiksi ja jotkut teistä myös ylioppilaiksi.

Työelämän tervehdyksen juhlaan toi Tredun yrityskumppani Lymed Oy:n tuotantopäällikkö Anniina Allinniemi. Kasvomaskeja valmistava yritys sai ompelutilaa Tredusta, ja opiskelijat pääsivät tekemään työssäoppimista kasvomaskien tuotantoprosessissa. Allinniemi korosti ammatillisen osaamisen tärkeyttä.  – Vaikka maailma digitalisoituu, tarvitsemme edelleen joukkoomme monipuolisia ja osaavia kädentaitajia.

Valmistuvan opiskelijan puheen piti kaksoistutkinnon suorittanut ylioppilas ja merkonomi Pyry Sivula, hän kiitteli lämpimästi opettajia.  – Löitte meille käteen sellaiset yleisavaimet, jotka sopivat oveen kuin oveen, mihin tästä suuntaammekaan.

Tredun kevätjuhla toteutettiin pitkälti opiskelijavoimin, ja sen juonsivat Tredusta tänä keväänä valmistuvat Aatu Itkonen ja Erika Hautalahti.  Opiskelijoista lavalle nousivat myös Tredun lähes kolmestakymmenestä Taitaja 2020 -finalistista myyjä Iida Konttinen ja tarjoilija Iiris Kaukonen. Tytöt korostavat asiakaspalvelun merkitystä. – Pitää olla ymmärtämistä asiakkaan mielestä ja myynnin keinoista, niin että homma toimii.

Juhlassa kuultiin uunituore Tredu-laulu ”Rohkee, Retee ja Reilu”, jonka musiikkivideona nähtiin välähdyksiä Tredun kuluneesta vuodesta. Tilaisuus päättyi perinteiseen Suvivirteen.

Kevätjuhla myös tallennettiin ja editoitiin Mediapoliksella opiskelijavoimin. Mediapalvelujen toteuttajiksi tänä keväänä valmistuvat Pyry Laaksonen ja Vesa Nieminen olivat mukana tuotantotiimissä. Molemmat toimivat kameramiehinä sekä olivat mukana Tredu-laulun tuotannossa. Laaksonen kertoo oppineensa lisää miksauksesta ja vähän isomman musiikin jälkituotannosta. Nieminen editoi kevätjuhlavideon. – Opin sen, että monella kameralla tallennettua esitystä on vaikeampi editoida. Livenä tehdyt virheet on saatava korjattua, ja se saattaa tuottaa vaikeuksia. Kevätjuhlatallenne on katsottavissa Tredun YouTube-kanavalla

Lähde: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu 

Author: Tuula Pohjola