Paras hevikauppa löytyi Helsingistä – luomuhevin voitto Tampereelle

Helsingin keskustan Food Market Herkku on valittu voittajaksi Suomen Paras Hevi 2020 -kilpailussa, jonka järjesti ammattilehti Puutarha-Sanomat. Viisihenkinen tuomaristo piti kaikkia kuutta finaalikauppaa esimerkillisinä hevikauppoina, mutta Helsingin Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosasto erottui edukseen monipuolisena kokonaisuutena. Netissä järjestetyssä yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai K-Citymarket Järvenpää, joka on voittanut esimerkiksi maailman parhaan kaupan tittelin.

Kilpailu oli tuomariston mukaan hyvin tasaväkinen. Voittajaksi nousi lopulta Helsingin Food Market Herkku, joka sijaitsee Stockmannin tavaratalossa. Kesäkuussa 2017 se siirtyi HOK-Elannolle ja osuuskaupan uuden konseptin mukaisena se avattiin lokakuussa 2018.

Tuomaristo arvioi Helsingin Food Market Herkkua kokonaisuudeltaan selkeäksi ja tiukasti konseptoiduksi: hedelmä- ja vihannesosasto kantaa läpi kauppakokonaisuuden aina valmisruokiin saakka, joissa käytetään sesongin raaka-aineita. Heviosasto pursuaa tuotteita laajalla valikoimalla ja esillepanoltaan se on tyylikäs. Hevi-osastolla huolehditaan laadusta pitkin päivää ja kaikki esillä olevat tuotteet ovat tuoreita. Fresh Barin jääpedillä on tarjolla muun muassa juuresmehuja. Suoratoimitukset viljelmiltä vahvistavat tuoreutta ja sesonkeja. Helsingin Food Market Herkku on myös esimerkillisellä tavalla tehnyt työtä hävikin pienentämiseksi. Helsingin Food Market Herkun hevivastaavana työskentelee Minna Johansson ja heviosaston päällikkönä Rony Mitzner.

Suomen Paras Hevi -kilpailun tavoitteena on muistuttaa, että laadukas ja hyvin hoidettu hedelmä- ja vihannesosasto on tärkeä vetovoimatekijä koko kaupalle. Kasvisten kulutuksen kasvulla on lisäksi suuri merkitys kansanterveydelle.

Suomen Paras Luomuhevi 2020 -tittelin voitti Sokos Herkku Tampere. Paras Luomuhevi valittiin Suomen Paras Hevi -kilpailun yhteydessä, ja valinnasta vastasi Pro Luomu ry:n kokoama tuomaristo. Tällä kertaa tuomaristo painotti erityisesti kehitystä sekä valikoimassa että menekissä. Sokos Herkku Tampereen heviosastolla on jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä. Hevi-osaston vastaavat ja henkilökunta ovat sitoutuneita luomuun, ja luomun myynti on kasvanut hyvin. Vuoden Luomuhevin valinnassa otettiin valikoiman monipuolisuuden ja myynnin kehityksen lisäksi huomioon luomutuotteiden esillepano, ensiluokkainen laatu sekä luomun näkyvyys kampanjoissa. Sokos Herkku Tampereen heviosastosta vastaavat Tuija Virkkula ja Heli Mäkinen.

Kilpailu Paras Luomuhevi-tittelistä oli tiukka ja sen vuoksi Pro Luomu päätti antaa tänä vuonna myös kunniamaininnan, jonka sai K-Supermarket Kasarmi Helsingistä.

Lähde: Pro Luomu ry

Author: Saara Teirikko