Koronakriisistä tuotekehityksen nopeusennätykseen – Paikkaa vaihtava itsepalvelumyymälä Maitolaituri tuo lähiruoan kuluttajien lähelle

Koronakriisin aikana kehitetty Maitolaituri 2.0 on nyt valmis. Heikkilän Juustolan lähiruokayrittäjät ja tamperelainen ohjelmistotalo Bitwise toteuttivat täysin uudenlaisen itsepalvelumyymälän, joka helpottaa lähiruoan jakelua kuluttajille.

Maitolaituri on paikkaa vaihtava pop up –myymälä, jonka ovi aukeaa PIN-koodilla. Asiakas voi tarkistaa Maitolaiturin reaaliaikaisen sijainnin verkkokaupassa, tehdä tilauksen ja noutaa ostokset itsenäisesti vaikka keskellä yötä. “Maitolaituri on erikoisuus, jota kenelläkään muulla ei ole”, kertoo Heikkilän Juustolan yrittäjä Pekka Moisio.

Maitolaiturin tarina sai alkunsa, kun Heikkilän Juustolan yrittäjä Pekka Moisio kertoi 18.3. A-Studiossa koronan vaikutuksista pienen lähiruokayrityksen toimintaan. Moision ja hänen vaimonsa, Annika Heikkilän, luotsaaman yrityksen liikevaihdosta suli yhdessä yössä yli puolet. Ohjelmistoalan yrittäjä Tomi Mikkonen näki sattumalta Moision haastattelun ja alkoi pohtia, miten kaksi täysin eri alaa voisivat hyötyä toisistaan. Mikkonen soitti seuraavana päivänä Heikkilään ja ehdotti yhteistyötä.

Mikkosen alkuperäinen ajatus oli ennakkotilata Heikkilän Juustolasta kaikki vuoden 2020 henkilökunta- ja yrityslahjat. Tilaus tehtiin, mutta tapaamisesta seurasi muutakin. Eri alan yrittäjien kohtaamisesta syntyi täysin uusi liiketoimintaidea. Pekka Moisio oli jo pitkään miettinyt, kuinka lähiruoan voisi tuoda kirjaimellisesti ihmisten lähelle. Hänellä oli idea siirreltävästä maitolaiturista, josta asiakkaat voisivat noutaa tilauksiaan itsenäisesti. Kun Tomi Mikkonen kuuli ideasta, hän totesi heti, että Bitwise suunnittelee ja toteuttaa laiturin vaatiman ohjelmiston. Moisio puolestaan pystyttäisi kopin ja hankkisi kylmiön. Näin alkoi projekti ”digitalisoitu maitolaituri”, eli Maitolaituri 2.0.

Maitolaituri on paikkaa vaihtava itsepalvelumyymälä, jonka ovi aukeaa PIN-koodilla. Asiakas voi tarkistaa Maitolaiturin reaaliaikaisen sijainnin ja tehdä ostokset verkkokaupassa. Tilauksen voi noutaa tilausvahvistuksen mukana tulevalla yksilöllisellä PIN-koodilla itselle sopivaan aikaan. Pekka Moisio on ylpeä lopputuloksesta: “Maitolaituri on erikoisuus, jota kenelläkään muulla ei ole. Maitolaiturilta odotan ennen kaikkea sitä, että tietoisuus lähiruoasta ja Heikkilän Juustolasta lisääntyy.”

Maitolaituri avataan asiakkaille ensimmäistä kertaa perjantaina 3. heinäkuuta klo 15. Heikkilän Juustolan tuotteita täynnä oleva Maitolaituri löytyy Rönnvikin viinitilan pihasta Laitikkalasta.

Tulevaisuudessa Maitolaituri voidaan tavata missä päin Suomea tahansa. Pop up –myymälän nykyisen sekä tulevan sijainnin voi tarkistaa Maitolaiturin verkkosivuilta.

Lähde: Bitwise Oy 

Author: Tuula Pohjola