Iso joukko lasten- ja nuortenkirjailijoita järjestää virtuaaliset kirjallisuusfestarit

LANU-FESTAREILLA on mukana muun muassa kymmeniä lasten- ja nuortenkirjailijoita, sarjakuvan tekijöitä sekä kuvittajia. Suurin osa ohjelmasta toteutetaan livestriimeinä, joihin myös katsoja voi halutessaan osallistua kommentoimalla tai kyselemällä. Kirjailijoille voi myös lähettää kysymyksiä etukäteen.

Esimerkiksi nuortenkirjailija Salla Simukka vastailee useimmin kysyttyihin lukijakysymyksiin kirjailijantyöstä. Tapahtumassa on mukana myös kirjoittamisvinkkejä ja -harjoituksia kirjoittamisesta innostuneille. Katri Alatalo aikoo itse kertoa tiistaina siitä, kuinka kokonainen romaani syntyy. – Esiinnyn Instagramissa. Minulla on ollut pitkään Instagram-tili, mutta olen tainnut kokeilla livestriimausta vain kerran aikaisemmin.

– Kirjailijat eivät ehkä kauheasti ole tällaista yleensä harrastaneet. Uudenlainen, ennakkoluuloton tekeminen tekee ihan hyvää, hän lisää. Alatalo kuvailee LANU-festareita vastaiskuksi sille, että kaikki kirjallisuustapahtumat sekä kirjailijavierailut on jouduttu perumaan. Hän korostaa, että kirjailijat ovat tapahtumassa mukana vapaaehtoisesti, nollabudjetilla.

– Tämä on niin sanotusti koronavapaa tapahtuma, ja tarkoitus on puhua ihan normaalisti kirjoista, lukemisesta ja kaikesta hauskasta. Toki, jos joku lapsista tai nuorista haluaa aiheesta kysyä, siitäkin voi keskustella. Jos onnistumme edes vähän helpottamaan lasten, vanhempien tai opettajien arkea, olemme todella tyytyväisiä, Alatalo sanoo.

Festareiden koko ohjelma osoitteineen löytyy Facebookista LANU virtuaalinen kirjallisuusfestari -tapahtumasivulta.

Lähde: Keskisuomalainen

Author: Kirsi Seppänen