Tuulisähköllä ladattu yhteiskäyttöauto tarjoaa uuden, päästöttömän liikkumismuodon

Helsingissä voi nyt siirtyä paikasta toiseen tuulisähköllä ladatulla yhteiskäyttöautolla. Sähköautojen latausverkosto kasvoi viime vuonna noin sadalla uudella latauspisteellä. Nyt Helen ja tanskalainen GreenMobility mahdollistavat yhdessä ekologisen yhteiskäyttöautoilun sähköautoilla, jotka ladataan Helenin tuulisähköllä.

Tanskalaisen GreenMobilityn kalusto koostuu sataprosenttisesti sähköautoista, jotka toimivat minuutti- ja tuntiveloituksella. Ensimmäiset autot Helsingin kaduilla nähtiin jo viime vuoden lopulla. Yhteiskäyttöautot tulevat pääasiassa Helsingin kantakaupungin alueelle. Samalla alueella sijaitsee yli 200 Helenin sähköauton latauspistettä.

Sähköautojen myynti on pysynyt kasvukäyrällä koronavuodesta huolimatta, ja yhä useamman kuluttajan seuraava auto kulkee sähköllä. Yhteiskäyttösähköauton vuokraaminen on hyvä tapa tutustua sähköautoiluun.

GreenMobilityn sähköautot ladataan käyttövalmiiksi Helenin latauspisteillä. Jokaisessa autossa on myös Helen Latauksen tunnistekortti, joilla käyttäjä voi tarvittaessa ladata lisävirtaa autoon kaikilla Helenin latauspisteillä. Viemällä auton lataukseen käyttäjä ansaitsee lisää ajoaikaa.

Lähde: Helsingin kaupunki 

Author: Saara Teirikko