Tietokirjailijapalkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 24.10.2020

Kahdennenkymmenennen kerran jaettavat Tietokirjailijapalkinnot saivat Reijo Heikkinen, Kristiina Koivunen, Arto Mustajoki, Sirkka-Liisa Ranta ja Pekka Valtonen.

Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät palkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman Esplanadi-lavalla lauantaina 24.10.2020 klo 11.30. Tietokirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiok­kaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakoivat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Reijo Heikkinen (s. 1950) on Kajaanissa asuva kasvatustieteen professori ja tietokirjailija, joka kirjoittanut lukuisia teoksia historiasta ja lääketieteestä. Kristiina Koivunen (s. 1959) on freelance-toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kirjoissaan Kurdistaniin. Arto Mustajoki (s. 1948) on venäjän kielen professori emeritus, joka asuu Juupajoella. Sirkka-Liisa Ranta (s. 1953) on Kuhmoisissa asuva kansatieteilijä, joka on kirjoittanut mm. suomalaisesta maalaiskulttuurista. Pekka Valtonen (s. 1957) on Helsingissä asuva historioitsija ja antropologi, joka on kirjoittanut erilaisista historiallisista aiheista, kuten Euroopan ja Latinalaisen Amerikan historiasta.

Vuodesta 2001 saakka myönnetyn Tietokirjailijapalkinnon ovat saaneet aiemmin muun muassa Seppo Hentilä, Karo Hämäläinen, Teemu Keskisarja, Anna Kortelainen, Katleena Kortesuo, Lasse J. Laine, Mirkka Lappalainen, Veli-Pekka Lehtola, Pirjo Lyytikäinen, Jake Nyman, Hannu Salmi, Jukka Tarkka ja Helena Telkänranta.  Suomen tietokirjailijat ry:n palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Lähde: Suomen tietokirjailijat ry

Author: Tuula Pohjola