TEK: Nyt tarvitaan lisää palkka-avoimuutta – 39 prosenttia jäsenistä tyytymättömiä

Tekniikan akateemiset TEKin jäsenistä 39 prosenttia on tyytymätön työpaikkansa palkka-avoimuuteen, selviää TEKin tänä vuonna julkaisemasta työmarkkinatutkimuksesta. Vajaa kolmannes ei osaa sanoa, onko tyytyväinen tilanteeseen vai ei.

Palkka on monissa työpaikoissa edelleen tabu eli aihe, jota vältellään. TEKin työmarkkinatutkimuksen mukaan jäsenistöstä 62 prosentin työpaikalla ei puhuta lainkaan omasta palkasta työkavereiden kanssa. Palkasta keskustellaan laiskasti jopa esihenkilön kanssa: 26 prosenttia vastaajista kertoi, ettei keskustele koskaan palkastaan pomonsa kanssa.

Palkka-avoimuus on työnantajalle konkreettinen keino edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Avoin palkkapolitiikka on työnantajalle myös keino osoittaa sosiaalista yritysvastuuta osakkeenomistajille ja yhteistyökumppaneille, sekä motivoida työntekijöitä, kun he tietävät, miten oman palkan saa nousuun.

Palkkojen julkisuus, eli se että kaikki tietävät työpaikalla toistensa palkat, on vain yksi palkka-avoimuuden muoto. Palkat voivat olla julkisia henkilötason lisäksi esimerkiksi tehtäväkohtaisesti keskiarvona tai palkkahaitarina. TEKin mielestä tärkeintä on, että palkan perustelut ovat kaikkien tiedossa ja kestävät lähemmänkin tarkastelun. Työmarkkinatutkimuksen mukaan TEKin jäsenet haluavat, että TEK tutkii palkkoja ja edistää palkka-avoimuutta lainsäädännön kautta.

TEKin työmarkkinatutkimuksen tiedonkeruu tehtiin loka-marraskuussa 2020. Vastaajia oli kaikkiaan 9 449, joista kokopäivätyössä 8 356.

Lähde: Tekniikan akateemiset – TEK 

Author: Saara Teirikko