Suomen luonnon päivänä ulkoilemaan, halaamaan puita ja nukkumaan yö luonnossa

Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina 29. päivä rennosti ja pilke silmäkulmassa. Suuntaa oleskelemaan ulkona ja liputa Suomen luonnolle. Kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma – tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat #luonnonpäivä #liputanluonnolle. Kaupungin lähellä oleva luonto, laajat puistot ja metsät ovat kaikkien vapaasti käytettävissä erilaisiin vapaa-ajan harrasteisiin. Aivan Helsingin ydinkeskustassa avautuu pohjoiseen laaja Keskuspuisto. Lisäksi kaupungilla on lähikuntien puolella noin 5 000 hehtaaria luonnontilassa olevia ulkoilualueita. Missä päin Helsinkiä sinä nautit luonnon päivänä luonnosta?

Oodi Helsingin luonnolle osallisuustila Bryggassa
Helsingin luonto on yllättävän rikas! Oodi Helsingin luonnolle –näyttely on ylistyslaulu kaupunkiluonnolle merenrannoilta aarnimetsiin ja niityiltä lintukosteikoille. Kulje pop-up luonnonsuojelualueen polulla ja piipahda pitkospuita pitkin lintulavalla. Kaupunkilaisten luontotarinat johdattavat retkelle näyttelyyn – näyttely johdattaa retkelle luontoon. Koetaan luontoelämyksiä kaupungissamme, virkistytään kestävästi ja toimitaan monimuotoisuuden puolesta! Tervemenoa poluille! Näyttely on kolmikielinen (suomi, ruotsi, englanti) ja näyttelytilaan on esteetön pääsy.

Nuku yö ulkona
Suomen Latu haastaa viidennen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 29. elokuuta. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää Metsähotellissa®, kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka omalla takapihalla. #nukuyöulkona

Halaa puuta – arvosta lähiympäristöäsi
Puunhalausviikon 24.-30.8. tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja. Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Jaa oma rutistuksesi ja seuraa muiden otteita somessa tunnisteella #puunhalausviikko

Leivo näköisesi mustikkapiirakka
Kesäauringon kypsentämistä mustikoista saat leivottua herkullisen piirakan mukaan retkelle! Tartu mustikkapiirakkahaasteeseen – jaa resepti tai kuva herkullisesta retkieväästä #luonnonpäivä #mustikkapiirakka.

Kirjaa luontohavaintosi
iNaturalist on Kalifornian tiedeakatemian ja National Geographic Societyn kehittämä kansainvälinen palvelu, johon voi kirjata luontohavaintoja. Videon avulla opit käyttämään iNaturalist Suomea ja pääset mukaan tekemään kansalaistiedettä luontohavainnoillasi.

Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti luontonsa kunniaksi. Sisäministeriö suosittelee liputusta myös vuonna 2020!

 

Lähde: Helsingin kaupunki

Author: Tiia Tuomisto