Suojellaan Lapsia ry vahvistaa lasten digiturvataitoja monikansallisella 1,5 vuoden Turvallisesti digiliikenteessä -projektillaan

Suomessa liikenneturvallisuus on ollut osa arkipäivää jo vuosikymmenien ajan ja liikenneturvallisuuteen liittyviä taitoja opetetaan ja harjoitellaan jo varhain. Suomalaisilla pienilläkin lapsilla on varsin hyvät liikenneturvallisuustaidot, mutta digiliikenteen osalta lapset tarvitsevat lisää mediakasvatusta ja digiturvataitoja. Arkemme on mitä enenevässä määrin digiarkea ja niin lasten kuin aikuistenkin on tärkeää osata liikkua turvallisesti myös digiliikenteessä.

Suojellaan Lapsia ry on saanut 1,5 vuoden projektirahoituksen Google.org:ilta. “Kun yhteiskunnan digitalisoituminen etenee entistä vauhdikkaammin, lapset ja nuoret tarvitsevat yhä parempia tietoja ja taitoja voidakseen hyödyntää verkon tarjoamia valtavia mahdollisuuksia. Tämä tärkeä Turvallisesti Digiliikenteessä -hanke toteutuu iloksemme Google.org:in myöntämän rahoituksen avulla ja se tekee Suomesta ja suomalaisista lapsista taitavampia digitaalisessa ympäristössä”, sanoo Googlen maajohtaja Antti Järvinen. Google.org on Googlen voittoa tavoittelematon osasto, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2005. Se tukee organisaatioita, jotka teknologian avulla vastaavat yhteiskunnallisiin ja ympäristöön liittyviin haasteisiin, sekä organisaatioita, jotka tukevat laadukkaiden oppimateriaalien saatavuutta. Google.org myöntää joka vuosi 200 miljoonaa dollaria voittoa tavoittelemattomille yhteisöille ja sosiaalisille yrityksille ympäri maailmaa.

Laajuudeltaan Pohjoismaat ja Viron kattavaa projektia tukee laaja joukko organisaatioita ja alan asiantuntijoita. Mukana ovat muun muassa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, Aluehallintovirasto, Suomalainen ICT-alan edunvalvoja Ficom ja varhaiskasvatuksen opetussisältöihin erikoistunut kansainvälinen FunAcademy sekä Esports-organisaatio Havu Gaming, DNA, ZOAN ja Zoturi Oy. Suojellaan Lapsia -asiantuntijoita ja Turvallisesti Digiliikenteessä -projektia tukee myös marraskuussa yhdistyksen mentorina aloittanut, kansainvälisestikin erittäin tunnettu Peter Vesterbacka. Pohjoismaisia yhteistyökumppaneita ovat ECPAT Norge ja Viron Lastekaitse Liit. Tanskan ja Ruotsin järjestöt liittyvät projektiin kevään aikana.

Tulevina viikkoina Suojellaan Lapsia ry tiedottaa lisää muun muassa lanseerauksesta. Suojellaan Lapsia ry toivottaa projektista kiinnostuneet tahot mukaan, tarkoituksena on tehdä laajassa yhteistyössä kestävää työtä lasten turvallisuuden edistämiseksi digitaalisessa mediassa.

Lähde: Suojellaan Lapsia Ry 

Author: Saara Teirikko