Säveltäjä Outi Tarkiainen on valittu Vuoden naiseksi®

Business and Professional Women Finland julkisti Vuoden naisen® etätapahtumassa 7. toukokuuta.

36-vuotias Outi Tarkiainen on yksi sukupolvensa kiinnostavimpia ja lupaavimpia säveltäjiä, Parhaillaan hän säveltää Virginia Woolfin A Room of One´s Own -romaaniin (suom. Oma huone) perustuvaa oopperaa Saksan Hagenissa sijaitsevalle Theater Hagen -oopperatalolle. Hänen teoksiaan ovat tilanneet ja esittäneet mm. BBC Philharmonic, BBC Symphony Orchestra, The National Arts Centre Orchestra (Kanada), Arctic Philharmonic (Norja), Radion sinfoniaorkesteri ja Houston Symphony Orchestra (Yhdysvallat). Tarkiainen on säveltänyt orkesteri-, vokaali-, kamari- ja soolosoitinmusiikkia, teoksia orkesterille ja solistille sekä musiikkia jazzorkestereille. Säveltämistyönsä lisäksi hän on kahden pienen lapsen äiti, joten hän on onnistunut yhdistämään äitiyden ja kansainvälisen uran.

”Elän tiivistä pikkulapsiarkea, ja odotamme mieheni kanssa syksyksi perheenlisäystä – jo kolmatta lasta neljän vuoden kuluessa. Samaan aikaan urani säveltäjänä on kehittynyt vauhdikkaasti paitsi kotimaassa, myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa Työtahtini on pikemminkin kiihtynyt kuin rauhoittunut lapsia edeltävästä ajasta”, Tarkiainen kertoo.

Outi Tarkiainen kannustaa kaikkia nuoria naisia, jotka paitsi rakastavat perhettään, tuntevat myös kunnianhimoa ammattinsa parissa, antamaan rohkeasti enemmän valtaa – ja siten myös vastuuta – miehilleen perhe- ja kotiasioissa. Tämänkeväinen perhevapaauudistus mahdollistaa sen entistä paremmalla tavalla. ”Meidän naisten tehtäväksi jää astua toisinaan rohkeasti taka-alalle ja luottaa siihen, että isä on täysin pätevä ja kykenevä vastuuvanhempi. Vastuuseen kuuluu vapaus ja valta tehdä asiat omalla tyylillään ja luoda omannäköinen tunnelma kotiin ja vanhemmuuteen. Itse olen saanut vastineena paitsi jatkaa uraani, kokonaisuutena varmastikin kevyemmän vanhemmuuden, jossa vastuu on jakautunut alusta saakka kahdelle.”

Lähde: ePressi

Author: Raisa Pajarinen