MTB-Siivouspalvelu sai ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita Suomessa tarjoavana yrityksenä Great Place To Work -sertifioinnin

Siivousalan huonot työolot puhuttivat erityisen paljon vuonna 2020, kun julkisuuteen tuli ilmi alalla esiintyvän suoranaista työntekijöiden riistämistä. Kaiken lisäksi koko palveluala on kärsinyt koronavuoden takia työntekijöiden tyytymättömyydestä ja haastavista työoloista; työmäärä lisääntyy, mutta aikaa töidentekoon ei liikene enempää.

Vaikeasta vuodesta huolimatta, alalla toimiva MTB-Siivouspalvelu Oy sai vuoden 2020 lopussa Great Place To Work -sertifioinnin ensimmäisenä yrityssiivous- ja kierrätyspalveluita tarjoavana yrityksenä Suomessa. Menestyksen takana on myynti- ja markkinointijohtaja Nea Backströmin mukaan se, että työntekijät ovat vahvasti mukana rakentamassa yritystä. Siivoojille annetaan vastuuta työstään ja heidän ideoitaan kuunnellaan työn järjestämisestä.

Koronakyllästymistä onkin yrityksessä ehkäisty kiinnittämällä huomiota erityisesti työntekijöiden motivointiin ja turvallisuuteen. MTB-Siivouspalvelu on järjestänyt työntekijöilleen koronaa ennaltaehkäiseviä koulutuksia, sekä jakaa heille maskeja ja käsidesiä säännöllisesti. Yhteinen kannustaminen aina johtajatasolta asti on yrityksessä arkipäivää, ja työntekijöille on suunniteltu bonusjärjestelmääkin lisämotivaatioksi.

Työpaikalle paluu lähes vuoden etäilyn jälkeen on herättänyt paljon keskustelua turvallisuuden ympärillä, vaikka palvelualan ihmiset ovat olleet kenttätöissä koko ajan. Keskustelu tuleekin Backströmin mukaan siirtää siihen, miten yritykset pystyvät palauttamaan työntekijänsä työpaikoille turvallisesti. – Emme voi toista vuotta mitenkään vain istua kotona ja ihmetellä tilannetta, Suomen talouden on noustava vihdoin. Meidän on kaikkien muistettava, että voit työskennellä ihmisten kanssa, kunhan teet tästä turvallista, Backström kiteyttää.

Lähde: MTB-Siivouspalvelu Oy / Markkinointiviestintätoimisto Source.

Author: Saara Teirikko