Metsä Boardin kartongeilla on nyt teollisen kompostoituvuuden sertifiointi

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin kartongeille on myönnetty teollisen kompostoituvuuden DIN CERTCO -sertifiointi DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukaisesti. Lisäksi Metsä Boardin MetsäBoard Prime FBB EB -ecobarrier-kartongilla on kotikompostoituvuuden sertifiointi. Yhtenä alan johtavista yrityksistä Metsä Board tarjoaa kartonkivalikoimansa kattavan sertifioinnin auttaakseen asiakkaitaan valitsemaan parhaiten tarpeisiinsa sopivan pakkausmateriaalin.

”Kiertotalouden kannalta päätavoitteemme on, että kartonkimme kierrätetään käytön jälkeen. Kierrätys ei kuitenkaan ole aina mahdollista esimerkiksi siksi, että pakkauksen sisältö on tehnyt pakkauskartongista kierrätyskelvotonta. Siinä tapauksessa kompostointi on seuraavaksi paras vaihtoehto”, sanoo Metsä Boardin tuoteturvallisuuspäällikkö Helena Moring-Vepsäläinen.

DIN EN 13432 -standardi koskee kompostoinnin ja biologisen hajoamisen kautta hyödynnettävissä oleviin pakkauksiin sovellettavia vaatimuksia. ASTM D 6400 -sertifiointi taas tarjoaa luokittelun sellaisille muoveille, jotka on suunniteltu aerobisesti kompostoitavaksi kunnallisissa tai teollisissa laitoksissa. Sertifiointi kattaa kaikki Metsä Boardin kartongit lukuun ottamatta PE-päällystettyjä lajeja.

Metsä Boardin kartongit, taivekartongit ja valkoiset kraftlainerit valmistetaan puhtaasta ensikuidusta, joka hankitaan kestävästi hoidetuista pohjoiseurooppalaisista metsistä. Ne soveltuvat käytettäväksi suorassa ruokakontaktissa, eikä niissä ole käytetty fluorikemikaaleja. Metsä Boardin kartongit ovat kevyitä ja lujia, mikä pienentää hiilijalanjälkeä koko tuotantoketjussa.

Lähde: Metsä Board Oyj

Author: Tuula Pohjola