Luontoaltistusta päivittäiskosmetiikan avulla – Kiilto ja Uute Scientific Oy yhteistyöhön

Kiilto on sopinut yhteistyöstä Uute Scientific Oy:n kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tutkia, kuinka terveyttä edistävä jokapäiväinen luontoaltistus voidaan tuoda osaksi Kiillon kuluttajatuotteita.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että monipuolinen mikrobialtistus suojaa ihmistä autoimmuunisairauksilta ja vaivoilta, joihin kuuluvat esimerkiksi allergiat, nivelreuma, psoriasis, keliakia, tyypin 1 diabetes sekä monia suolisto-ongelmia. Käytännössä monipuolinen mikrobialtistus tarkoittaa päivittäistä kosketusta luonnon kanssa.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteistyönä toteutetun ADELE-hankkeen pohjalta startannut Uute Scientific Oy valmistaa materiaalia, joka vastaa koostumukseltaan rikasta metsästä löytyvää mikrobiyhteisöä. Materiaali on tutkittua ja turvallista käyttää. Lisäämällä materiaalia päivittäistuotteisiin, kuten kosmetiikkaan, luontoaltistus voidaan tuoda osaksi arkea silloinkin, kun se ei esimerkiksi kaupunkiympäristössä ole mahdollista.

Kiillon kuluttajatuotteiden markkinointipäällikkö Hanna Hirvosen mukaan ratkaisevaa yhteistyön käynnistymisen kannalta oli luotettava, tutkittu tieto. ”Meillä on Kiillossa vahva oma tuotekehitysosaaminen. Tuotteiden turvallisuus, laatu ja ympäristöystävällisyys ovat meille ensisijaisen tärkeitä”, hän kiteyttää. Filosofian tohtori, molekyylivirologian dosentti Olli Laitinen, joka on myös yksi Uute Scientificin perustajajäsenistä kertoo, että tutkimusta on nyt takana kuusi vuotta.

Uute Scientific Oy on perustettu Helsingin yliopistossa käytössä olevien kaupallistamisen pelisääntöjen ja prosessien mukaan. Yrityksen tavaramerkki on Reconnecting Nature™. Innovaatioiden kaupallistamisessa tutkijoita on auttanut yliopiston omistama yhtiö Helsinki Innovation Services (HIS).

Lähde: Kiilto Oy 

Author: Saara Teirikko