Lenovon pakkausinnovaatio säästää 54 tonnia teippiä vuosittain

Lenovo on kehittänyt ThinkPad-kannettavia varten pahvilaatikon, jonka sulkemiseen ei tarvita muoviteippiä. Itselukittuvan laatikon avulla säästetään yhteensä 19 500 kilometriä teippiä vuosittain.

Muoviteipillä on ollut keskeinen rooli raskaiden tuotteiden pakkauksessa. Teipillä suljettu laatikko suojaa tuotetta, kun tuotteita kuljetetaan maailman toiselta laidalta toiselle. Mutta uudet innovaatiot voivat korvata pakkausten teippauksen. Lenovo on kehittänyt pahvilaatikon, jonka sulkemiseen ei tarvita teippiä.  ThinkPad-kannettavien tietokoneiden laatikoissa on itselukittuva rakenne. Laatikon alaosan kaksi liuskaa ja niitä vastaavat lukitusreiät sulkevat laatikon samalla lisäten pakkauksen vakautta ja turvallisuutta. Mekanismi on yhtä vahva kuin teipattu laatikko ja sen kustannukset ovat saman suuruiset. Tämän pakkausinnovaation avulla säästetään vuosittain käytettävän teipin määrää 54 tonnilla, joka on yhteensä kymmenen monsteriauton painon verran. Samalla se pienentää tuotepakkauksen hiilijalanjälkeä.

Lisäksi teipitön laatikko mahdollistaa pahvipakkausten kierrätyksen, joka on tähän mennessä ollut kierrätyslaitoksille pakkauksien muoviteippausten vuoksi haastavaa. Enää kierrätyksessä ei tarvitse erotella vahvoja muoviteippejä ja pakkauksia toisistaan.  Yhteensä Lenovon kestävän kehityksen toimenpiteet ovat kymmenessä vuodessa säästäneet yli 3100 tonnia pakkausjätettä. Se tarkoittaa 17 200 öljytynnyrin painon verran.

Lähde:  Viestintätoimisto Manifesto /Lenovo.com

Author: Tuula Pohjola