Ekologinen maskiroskis kasvomaskien turvalliseen hävittämiseen

Koronapandemian myötä kasvomaskien käyttö on oikeutetusti kasvanut satoihin miljooniin maailmanlaajuisesti. Käytetyt maskit eivät kuitenkaan saisi päätyä luontoon, pihoille tai julkisten tilojen lattioille. Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board toteutti yhdessä pakkaussuunnitteluun erikoistuneen Futupackin ja aaltopahvin jalostajan Capertumin kanssa kasvomaskien keräykseen ja turvalliseen hävittämiseen tarkoitetun aaltopahvisen maskiroskiksen. Sen suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota materiaaleihin sekä roska-astian käytettävyyteen.

”Halusimme maskiroskiksesta paitsi helppokäyttöisen, myös mahdollisimman esteettisen, jotta sen voi helposti sijoittaa nurkkaan seinustalle tai vaikka keskelle tilaa. Maskiroskis toimitetaan litteänä käyttöpaikkaansa, jossa se on helppo kasata. Lisäksi siihen on painettu ohjeet kuluttajaa varten. Maskiroskiksen täytyttyä sen kansi on helppo sulkea, ja roska-astia sisältöineen voidaan hävittää poltettavien jätteiden joukossa, kertoo maskiroskiksen suunnittelut Jani Mäkipää Futupackilta.

Maskiroskiksen pinnassa käytettiin MetsäBoard Pro WKL 160 g/m2 päällystettyä valkoista kraftlaineria. Suomalainen aaltopahvinjalostaja Capertum painoi e-aaltoisen aaltopahvin silkkipainossa. Maskiroskis on kevyt ja vahva ensikuitukartonkinsa ansiosta. Tyylikkään ulkoasunsa ansiosta se on helppo sijoittaa erilaisiin julkisiin tiloihin.

”Kaupungistumisen ja kasvavan väestön myötä jätehuoltoon liittyvät ratkaisut ovat entistäkin tärkeämpiä. Covid-19-pandemia on tuonut omat haasteensa jätehuoltoon. Olemme iloisia, jos pystymme omalta osaltamme tarjoamaan ratkaisuja maskien turvalliseen keräämiseen ja hävittämiseen, toteaa Ilkka Harju Metsä Boardin EMEAn ja APACin pakkauspalvelusta.

Lähde: Metsä Board Oyj

 

Author: Tuula Pohjola