Designs for a Cooler Planet — Helsinki Design Week Otaniemessä

Lähtölaskenta on käynnissä. Energiantuotannon, kertakäyttötuotteiden, kiihtyvän kaupungistumisen ja kestämättömän kulutuksen ongelmat ovat hälyttäviä ja vaativat radikaalia muutosta. Meidän on toimittava yhdessä, joukkueina, jotta löydämme oikeat ratkaisut.

Laitetaan…
• Fossiiliset energiat vaihtoon
• Materiaalit kiertoon
• Ympäristöt eläviksi
• Kulutus kuntoon

Tutustu 30:een hankkeeseen, jotka osoittavat, kuinka suunnittelijoiden, tutkijoiden ja sidosryhmien yhteistyö johtaa parempiin ratkaisuihin niin ihmisille kuin ympäristölle ja auttaa saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet. Kyse on yhteisestä tulevaisuudestamme: laitetaan kaikki peliin!

Yli puolet käyttämästämme energiasta on uusiutumatonta. Mikään teknologia ei yksin riitä vapauttamaan meitä fossiilisista energialähteistä.

Designs for a Cooler Planet Farewell to fossil fuels
Materiaalit kiertoon : Tuotteiden valmistusprosessit saastuttavat ja pilaavat ympäristöä ja kuluttavat luonnonvaroja.

Designs for a Cooler Planet Close the Loops
Ympäristöt eläviksi :Aggressiivinen kaupungistuminen rasittaa ekosysteemiamme. Kasvava rakentaminen johtaa valtavaan energiaintensiivisten rakennusmateriaalien kysyntään, ja rakentamisen osuus muodostaa jo 39 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä.

Designs for a Cooler Planet Hack our Habitat
Kulutus kuntoon : Kotitalouksien kulutus muodostaa yli 60 prosenttia globaaleista päästöistä ja 50–80 prosenttia kaikesta maan, materiaalien ja veden käytöstä.

Designs for a Cooler Planet Consume Consciously
UN’s sustainable development goal : Vuonna 2015 Yhdistyneiden kansakuntien huippukokous loi Agenda 2030:n kestävän kehityksen toimintaohjelman ja 17 tavoitetta, jotka on saavutettava vuoteen 2030 mennessä.

Meillä on enää 10 vuotta aikaa tavoitteiden saavuttamiseen. Muutos vaatii älykkäitä ja hyvin suunniteltuja ratkaisuja. Nopeus ei riitä, tarvitaan luovuutta.

Aalto-yliopiston Designs for a Cooler Planet -tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa sekä yksi EU:n Green Week 2020 -partneritapahtumista. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 3.-13.9.2020. Seuraamme koronavirustilannetta tarkasti ja noudatamme kaikissa toimissamme viranomaisten suosituksia. Työntekijöiden, opiskelijoiden ja vierailijoiden turvallisuus on näyttelyissä ja tapahtumissa etusijalla.

Lisää Helsinki Design Weekin ohjelmasta

Lähde: Aalto-yliopisto

Author: Tuula Pohjola