Ainutlaatuinen suomalainen pakkausinnovaatio: Fazer kehitti kaurankuoresta leipäpussin

Vastuullisuus, innovatiivisuus ja kokeilukulttuuri ovat tänä vuonna 130 vuotta täyttävän Fazerin strategian ytimessä. Yhtiössä innovoidaan jatkuvasti tulevaisuuden ruokaan liittyviä ratkaisuja. Nyt Fazer vie leivänsyöjät kohti entistä ympäristöystävällisempää arkea leipäpussillaan, jonka valmistukseen on käytetty kauran tuotannon sivutuotteena syntynyttä kaurankuorta. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen pakkausinnovaatio on vaatinut vuosien työn.

Fazer on kehittänyt kaurankuoripussia yhdessä alalla toimivien yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten kanssa jo vuosia. Pussin valmistusmateriaalista 25 prosenttia on kaurankuorta ja sen voi kierrättää kartonkina.

Projekti on osa Fazerin vastuullista pakkausohjelmaa, joka rakentuu kolmesta osa-alueesta: käytettävien pakkausmateriaalien määrän vähentämisestä, pakkausten kierrätettävyyden parantamisesta ja kokonaan uudentyyppisten ekologisempien pakkausratkaisujen kehittämisestä, joista tämä kaurankuoresta valmistettu leipäpussi on yksi esimerkki.

Pakkauskeksinnössä käytettävät kaurankuoret ovat peräisin Fazerin omasta kauramyllystä Lahdesta.

Kiinnostus kauraa kohtaan on kasvanut merkittävästi 20 viimeisen vuoden aikana. Kasvipohjaisten tuotteiden kysynnän kasvu, hyvä säilyvyys ja tutkitusti todistetut terveysvaikutukset ovat kiihdyttäneet kauran käyttöä entisestään. Fazer Mylly onkin tuplannut kaurantuotantonsa Suomessa ja Ruotsissa. Parhaillaan Lahteen rakenteilla oleva Fazerin ksylitolitehdas on herättänyt vahvaa kansainvälistäkin kiinnostusta. Myös ksylitoli tullaan valmistamaan kaurankuorista.

Lähde: Fazer Group 

Author: Saara Teirikko