Tredussa opiskeleville mahdollisuus suorittaa esports-tutkinnonosa

Tredun Tampereen toimipisteet tarjoavat opiskelijoilleen mahdollisuuden yhdistää kilpapelaamisen 15 osaamispisteen opintokokonaisuus osaksi tutkintoaan. Ahlmanin ammattiopiston kanssa yhteistyössä toteutettava esports-kokonaisuus on suunnattu heille, jotka harrastavat elektronista urheilua kilpailumielessä ja tähtäävät ammattilaiseksi.

Ahlmanin koulutuspäällikkö Jari Yltävä kertoo tämän mahdollisuuden tukevan urheilijan kaksoisuraa. Se on polku pelaaja-ammattilaisuuteen jonkin toisen ammatin rinnalla. Pelaaja voi valita ammattitutkinnon laajasta tutkintovalikoimasta Tredussa. Tampereella Tredussa opiskelevat voivat hakea näihin opintoihin nyt ensimmäistä kertaa.

Esports-valmentajat ovat ammattivalmentajia. Yksi heistä on Niklas Hirvelä, joka on itsekin opiskellut Tredussa kahden tutkinnon verran. Hirvelän mukaan valmennuksen pilottivaiheessa keskitytään Counter- Strikeen sekä Valorant-peleihin. Toisena valmentajana toimii Toni Luhtapuro, joka valmentanut CS:GO-kilpajoukkueissa Havu sekä hREDS.

Tredun urheilukoordinaattori Antti Särösalo hehkuttaa Ahlmanin oleva Suomen johtava e-urheilun asiantuntija ja Tredulle erittäin hyvä yhteistyökumppani. Ahlmanin näytöt valmennuksen tuloksista ovat olleet hyviä. Heidän opiskelijansa Santeri “Bonecold” Sassi voitti Valorant EU Masters Champion EM-kultaa. Tredulla on pitkät perinteet urheiluoppilaitoksena ja on luontevaa hankkia valmennus sieltä missä se on parasta. Näin tehdään myös perinteisen urheilun puolella. Tämä on e-urheilun Suomen paras pelaajapolku, Särösalo vakuuttaa. – Esports on kasvanut viime vuosien aikana merkittäväksi ja seuratuksi lajiksi ympäri maailman. Suomesta löytyy jo useita ammattilaisjoukkueita, jotka tarvitsevat pelaajia aivan kuten perinteisemmän urheilun ammattiorganisaatiotkin, kuvailee tarvetta Antti Särösalo.

Lähde: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu 

 

Author: Saara Kämppi