Tredu auttaa matkalla kohti yrittäjyyteen – nämä yrittäjät ovat ponnistaneet Tredusta

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa yrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus ovat toiminnan ja opetuksen painopisteitä. Tredusta valmistuu vuosittain satoja opiskelijoita, joiden joukosta yhä useampi työllistää itsensä yrittäjänä. Viime vuosina tredulaisista on kasvanut mm. ravintoloitsijoita, urheiluhierojia, dokumentaristeja ja valokuvaajia.

Yrittäjyys ja yrittäjämäinen työskentelytapa ovat tärkeitä menestystekijöitä tulevaisuuden työelämässä. Tredussa kaikki opiskelijat saavat yrittäjyyden perustiedot opintojensa aikana ja jokaisella on myös mahdollisuus yrittäjyysosaamisen kehittämiseen pidemmälle. Syventäviä yrittäjyysopintoja kuuluu joihinkin koulutusaloihin automaattisesti ja toisissa niitä on mahdollisuus valita itse lisää. Yrittäjyysopintoja voi painottaa etenkin liiketoiminnan alalla.

Yrittäjyystaitojen oppiminen alkaa asenteesta ja oman alan tuntemisesta. Tiedot ja taidot kasvavat esimerkiksi Nuori Yrittäjyys -yrityksessä, yritysvierailuilla, käytännön projekteissa ja työpaikoilla töitä tehden. Tredu mahdollistaa polun yrittäjyyteen kaikilta aloilta ja tarjoaa tukea sekä apua yritystoimintaan koko opintojen ajan. Tarjolla on myös koulutuksia jo olemassa olevan yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.

Vuosien aikana tredulaisista on kasvanut yrittäjiä kymmenille eri aloille. Erityisesti hius- ja kauneudenhoitoala, media-ala tai luonto- ja ympäristöala ovat aloja, joista valmistuneet ovat perustaneet useita yrityksiä. Tredusta valmistuneet yrittäjät ovat maakunnassa alansa tunnettuja osaajia, jotka lisäävät alueen vetovoimaisuutta ja vastaavat tulevaisuuden palvelutarpeisiin.

Tredussa opiskelleita yrittäjiä(linkki)

Lähde: Tampereen seudun ammattiopisto Tredu 

Author: Saara Teirikko