Tekstiili- ja muotialaa opiskelevan Ainon ja MariMarin yhteistyöstä syntyi Aino-vaatemallisto

MariMari on vuonna 2008 perustettu lahtelainen vaatetusalan yritys, jonka tuotteet valmistetaan Lahdessa. Naisten vaatteiden ja asusteiden lisäksi yrityksen valikoimaan kuuluu erilaisia kotimaisia ja eurooppalaisia lifestyle-tuotteita, muun muassa sisustustuotteita, laukkuja ja kosmetiikkaa.

Koulutuskeskus Salpauksessa tekstiili- ja muotialan ammattitutkintoa opiskeleva Aino Juutilainen kaavoitti neljä vaatetta MariMarin uuteen mallistoon. Projekti alkoi syksyllä 2020 ja MariMarin yrittäjä ja suunnittelija Mari Nieminen ja Aino pitivät tiiviisti yhteyttä kaavoitustyön edetessä. Ajatuksia vaihdettiin kaavoituksen yksityiskohdista, vaatteiden rakenteista sekä mallikappaleisiin ja kaavoihin tarvittavista muutoksista. Kaavoituksessa vaaditaan kykyä muuttaa kolmiulotteinen vaate tasokuvaksi ja toisinpäin: myös tasokuva on osattava nähdä valmiina vaatteena. Aino käytti kaavoitustyössä Grafis CAD-ohjelmaa.

Malliston tuotanto alkoi maaliskuussa 2021 ja valmistui myyntiin seuraavassa kuussa. Antoisan projektin tuloksena syntyneet vaatteet ovat heti saaneet MariMarin asiakkailta hyvän vastaanoton. Mari Nieminen kertoo suunnittelutyönsä tavoitteena olleen uuden ilmeen luomisen, joka toteutui upealla tavalla. Mari Nieminen oli vaikuttunut Ainon työn sujuvuudesta ja itsenäisestä otteesta. Niinpä mallisto sai nimensä Ainon mukaan! Samalla Aino antaa yleisnimen kaikille naisille, eli Ainoille, jotka löytävät paikkansa maailmassa, esteistä huolimatta.  – Tämä kannustaa jatkamaan tämänkaltaisia projekteja ja olenkin jo suunnitellut uusia teemoja, joita mahdollisesti vielä toteutamme Salpauksen kanssa, toteaa Mari Nieminen.

Lähde: Koulutuskeskus Salpaus

Author: Tuula Pohjola