Syksyn yhteishaku päättyi – LAB-ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi yli 30 prosenttia

Korkeakoulujen syksyn 2020 yhteishaku päättyi eilen keskiviikkona 16.9. LAB-ammattikorkeakouluun tuli ensitietojen mukaan lähes 10 400 hakemusta, joista ensisijaisia hakijoita oli yli 3800. Haettavana oli 665 opiskelupaikkaa 22 koulutuksessa Lahden ja Lappeenrannan kampuksille sekä verkko-opintoihin. LAB-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla syksyn 2020 yhteishaussa 22 koulutusta neljältä eri alalta: liiketaloudesta, tekniikasta, sosiaali- ja terveysalalta sekä muotoilusta, kuvataiteesta ja visuaalisesta viestinnästä. Koulutuksista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia oli 21, joista kaksi oli englanninkielisiä, sekä haettavana oli myös uusi sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

Erityisen suosituiksi hakukohteiksi osoittautuivat paikasta riippumattomat verkkotutkinnot, etenkin Sosionomi (AMK) ja Tradenomi (AMK), liiketalous ja logistiikka. Lisäksi kokonaan verkossa toteutettava uusi YAMK-tutkinto, Tulevaisuuden johtaja sosiaali- ja terveysalalla, kiinnosti hakijoita erityisen paljon, sillä yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 16 ensisijaista hakijaa. LAB-ammattikorkeakoulun kaikkien hakijoiden määrä kasvoi viime vuoden syksyn 2019 yhteishaun tuloksiin verrattuna yli 30 prosenttia ja ensisijaisten hakijoiden määrä peräti 45 prosenttia.

”Näistä tuloksista olen todella ylpeä. On äärimmäisen hienoa huomata, miten vajaan vuoden toiminnassa olleen LABin vetovoima on kasvanut näin merkittävästi”, sanoo LABin koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino. Syksyn yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.11.2020, ja hakijan on otettava opiskelupaikka vastaan viimeistään 4.12.2020 klo 15. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 15.12.2020 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.

 

Lähde: LAB-ammattikorkeakoulu

Author: Tiia Tuomisto