SAKUstarsissa pääsee kokeilemaan rajojaan – hybridinä järjestetty kulttuurikilpailu toi mitaleja ja kunniamainintoja Salpauksen opiskelijoille

Ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailun teemana oli tänä vuonna DREAM HARD. Poikkeuksellisesta keväästä johtuen kilpailu siirtyi syksyyn ja toteutettiin hybridinä. Hybridikilpailussa osa opiskelijoista osallistui kilpailuun omassa oppilaitoksessaan, osa aiemmin kuvattujen tallenteiden avulla ja osa paikan päällä Helsingissä. Tänä vuonna kilpailun järjesti Stadin ammattiopisto. Salpauksen joukkueeseen kuului 27 opiskelijaa eri aloilta.

SAKUstars jakautuu ennakko- ja livesarjoihin. Ennakkosarjoihin työt lähetetään kilpailun järjestäjälle etukäteen ja myös tulokset julkistetaan niissä ennen varsinaista kisatapahtumaa. Salpauksen opiskelija Mikael Alanko sijoittui Maalaukset-sarjassa ensimmäiseksi ja jaetulle toiselle sijalle sijoittui Rosalina Rosa samassa sarjassa. Lisäksi Aino Kataja, Eila Sikanen ja Maija Wiman saivat kunniamaininnat töistään.

Ennakkotöiden Runo-sarjassa Jesse Säntti sai kunniamaininnan. Musiikkiteknologiaa opiskeleva Säntti kannustaa muita opiskelijoita lähtemään rohkeasti mukaan kilpailuun, jossa pääsee kokeilemaan omia rajojaan. Hän kertoo, että kilpailussa on kannustava ilmapiiri eikä mokista rangaista.

Susanna Hursti, Tuukka Rajanen, Jesse Säntti ja Sipsu Hyttinen osallistuivat musiikkisarjoista karaokeen ja RAP-sarjaan. Kilpailusuoritukset kuvattiin tallenteiksi Heinolan kampuksella, jossa Salpauksen media-alan opiskelijat vastasivat tallenteiden äänityksestä, kuvauksesta ja editoinnista. Tallenteet toimitettiin Helsinkiin, jossa ne näytettiin tuomaristolle kilpailupäivinä.

Rajanen, Säntti ja Hyttinen osallistuivat musiikkilajien lisäksi myös Runo tunnissa -sarjaan etäyhteyden avulla. Toista vuotta puuartesaaniksi opiskeleva Hyttinen voitti Runo tunnissa-sarjasta kultaa. – Olin positiivisesti yllättynyt tuloksen kuultuani. Tunti on lyhyt aika, jossa ehtii kirjoittaa impulsiivisen harjoitteen tai kokeilla jo valmiina olevia ideoita. Tällä kertaa runo onnistui, Hyttinen kommentoi tulokset saatuaan. Tehtävän aiheena oli teeman mukainen DREAM HARD ja siihen annettiin innoitteeksi Ozzy Osbornen kappale ”Dreamer”, jota Hyttinen kuunteli runoa kirjoittaessaan. Hän piti tehtävänantoa helppona ja tekemisestä jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis. Hyttisen mukaan kisasta sai vaihtelua opintoihin ja hän muistuttaakin, että osallistumalla kilpailuun ei häviä mitään vaan voi ainoastaan voittaa.

”Kaarisillan musakakkoset” sijoittui Lauluryhmät-sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle. Lisäksi Jesse Säntti palkittiin Runo tunnissa-sarjassa kunniamaininnalla sekä Lausunta-sarjassa Tuukka Rajanen sai niin ikään kunniamaininnan. Myös Elena Chausovan teos ”Purjeveneet kaupungissa” sai kunniamaininnan Mallin mukaan -sarjassa, jossa osallistujalla oli kolme tuntia aikaa tehdä teos kaupunkimaisemasta, jossa tapahtuu jotain yllättävää.

Lämpimät onnittelut kaikille osallistujille!

Ensi vuonna SAKUstars järjestetään Iisalmessa 20. -22.4.2021 teemalla on ”Antaa taidon näkyä”.

Lähde: Koulutuskeskus Salpaus 

Author: Saara Teirikko