Rekrytapahtuma Teamsissa toi opiskelijat ja työnantajat yhteen

Tiistaina 19.5. Salpauksen opiskelijat ja muutamat työnantajat pääsivät osallistumaan ensimmäiseen Teamsissa järjestettyyn rekrytointitapahtumaan, jolla kokeiltiin verkossa toteutettavan rekrytointitapahtuman toimivuutta. Idea tapahtumalle syntyi ajatuksesta, että koronavirustilanteen vuoksi monilla opiskelijoilla kesäduunit on peruttu tai osa opiskelijoista etsii koulutussopimuspaikkaa tai muutenkin vielä kesäksi töitä. – Sekä opiskelijoille että työnantajille haluttiin tarjota helppo mahdollisuus verkostoitua ja kohdata toisensa. Tapahtumaan pystyi osallistumaan kotisohvalta, eikä kenenkään tarvinnut matkustaa minnekään, tapahtuman järjestelyistä vastannut lehtori Sari Pirinen kertoo.

Käytännössä kukin työnantaja esitteli vuorollaan heidän tarjoamia työmahdollisuuksia. Esittelyn jälkeen opiskelijat saivat kysyä kysymyksiä. Opiskelijat saivat etukäteen tietoonsa työnantajien esittelyaikataulun, joten opiskelija pystyi valitsemaan itseään kiinnostavat esittelyt ja tulla kuuntelemaan ne. Rekrytapahtuma etänä sujui yllättävän hyvin ja ongelmitta: esitykset näkyivät, äänet kuuluivat ja aikataulussa pysyttiin.

Mukana olleet työnantajat kokivat tapahtuman vaivattomana ja helppona tapana lähestyä opiskelijoita. Opiskelijoilta tuli aktiivisesti kysymyksiä työnantajille. Tapahtumassa olivat mukana Eezy VMP Lahti, Koivistoisen Mansikkapaikka, Go On Lahti, Ohjaamo Lahti, Osuuskauppa Hämeenmaa, Lahden Jakelut Oy, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Fazer Services

Ensimmäistä kertaa etänä järjestetystä rekrytointitapahtumasta saatiin hyviä kokemuksia ja ideoita, miten tapahtumaa voitaisiin jatkossa kehittää. Teamsiin on myös helppo tulla kuulolle, mutta toisaalta itseä voi tuoda hyvin esiin työnantajille esim. kysymällä hyviä kysymyksiä ääneen tai chatissa. Ehdottomasti Teams-kokoukset ja vastaavat ovat jatkossakin yksi rekrytointi- ja muiden tapahtumien toteuttamisen muoto.

Lähde: Koulutuskeskus Salpaus

Author: Saara Teirikko