Pippo-Kujalan yritysalueesta ekologinen ja vähähiilinen

Lahti tukee yritysten kestävää kasvua muun muassa Pippo-Kujalan ekologista yritysaluetta kehittämällä. Kestävän kasvun kysymyksistä keskustellaan Green Growth -foorumissa 14.–15.9.2021 Lahdessa.

Yritysten vastuullisuus kiinnostaa nykyisin niin sijoittajia, asiakkaita kuin työntekijöitäkin. Kuntasektori voi tukea yrityksiä kehittämällä ekologisia yritysalueita. – Lahdessa haluamme luoda Pippo-Kujalan alueesta ekologisuudestaan ja vähähiilisyydestään valtakunnallisesti tunnetun sijoittumismahdollisuuden yrityksille, sanoo vt. elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw.

Valtateiden 4 ja 12 risteyksessä sijaitseva Pippo-Kujala on Lahden tärkein laajentuva yritysalue. Alueen merkittävimpiä yrityksiä ovat Hartwall, Posti ja Salpakierto, ja Viking Malt on siirtämässä toimintojaan Niemen alueelta Pippo-Kujalaan. – Ympäristöarvot ovat alueen yrityksille menestystekijä. Esimerkiksi Hartwall pyrkii kohti nollapäästöjä rakentamalla Lahti Energia Oy:n kanssa biokaasulaitoksen, jonka toiminta perustuu puhtaasti kiertotaloudelle ja panimon raaka-aineille, Eskonsipo-Bradshaw kertoo.

Kaupungin tavoitteena on vahvistaa yritysten, kuntien ja yliopistojen yhteistoimintaa Pippo-Kujalassa ja tarjota puitteet 3000–4000 uuden työpaikan luomiselle.

Green Growth Forum 14.–15.9. kuuluu Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupungin tapahtumaohjelmaan. Se järjestetään verkkotapahtumana, joka on kaikille avoin ja maksuton.

Lähde: Lahden kaupunki 

 

Author: Saara Kämppi