Pelicansin juhlapaidat huutokaupattiin: Tuotot jonioritoimintaan

Joukkue valjasti alkuvuodesta pelaajien pelinumerot hyvään tarkoitukseen. Uudet numerot nostivat esiin tärkeitä paikallisia ympäristöfaktoja Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi. Nyt paidat huutokaupattiin: Hannes Björnisen paita huudettiin 1354 eurolla.

Maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi jääkiekkojoukkueeksi tähtäävä Lahden Pelicans pelasi tammikuussa ja maaliskuussa erikoispelipaidoilla juhlistaakseen Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta. Juhlapaidat nähtiin viimeisen kerran jäällä lauantaina 20.3.

Nyt juhlapaidat on huutokaupattu ja tuotot ohjattu Pelicansin junioritoiminnan tueksi. Paidoilla onnistuttiin keräämään yhteensä 13 935 euroa ja korkein huuto tehtiin joukkueen kapteenin Hannes Björnisen paidasta. Yhtä paitaa ei kuitenkaan huutokaupattu: “Teimme Valtteri Bottakselle oman paidan Pelicansin uutena omistajana. Paidan pelinumero on 2030 eli vuosi, johon mennessä F1 tavoittelee hiilineutraaliutta. Toivomme, että mitä meidän kokoiset seurat tekevät edellä, myös isot ja kansainväliset urheilujärjestöt tekisivät perässä”, kertoo Lahden Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

Euroopan komissio jakaa vuosittain Euroopan ympäristöpääkaupunki -nimityksen yhdelle kaupungille, joka on ympäristötoiminnan edelläkävijä, toimii esimerkkinä muille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Lahti on vuoden 2021 ympäristöpääkaupunkina asettanut kunnianhimoisen hiilineutraaliustavoitteen vuoteen 2025.

Lähde: Lahden Kaupunki 

Author: Saara Teirikko