Pääkaupunkiseudun juna- ja metroasemille on lyhyt matka pyörällä – Yhteiskampanja kannustaa liityntäpyöräilyyn

Pääkaupunkiseudulla on lähes 70 juna- ja metroasemaa, joiden saavutettavuus pyörällä on erittäin hyvä. Fiksu Assa -yhteishankkeen ”Pyöräillen pysyt raiteilla” -kampanjassa muistutetaankin, että liityntäpyöräily on nopeaa, helppoa ja ilmastoystävällistä. Kampanja näkyy Oulunkylän, Leppävaaran ja Riihimäen asemien ympäristössä toukokuussa.

Helsingin, Espoon, Riihimäen ja HSY:n yhteiskampanjassa on tavoitteena edistää pyöräilyä ja houkutella erityisesti autolla asemalle liikkuvia taittamaan lyhyet matkat pyöräillen. Yhdistämällä pyöräilyn ja raideliikenteen käytön voi kukin liikkua sujuvasti ja ilmastoystävällisesti. Kampanjan on käynnistänyt Helsingin kaupunki.

Pyöräily on tärkeä osa ilmastoystävällisen liikkumisen matkaketjuja ja tukee kaupunkien hiilineutraalisuustavoitteita. Liityntäpyöräilykampanja on osa Fiksu Assa -hanketta, joka edistää vähähiilistä arkea asemanseuduilla.

Myös Espoossa raideliikennettä kehitetään voimakkaasti. Pyöräilyn yhdistäminen juna- ja metromatkaan sekä tulevaisuudessa pikaratikkaan mahdollistaa toimivan matkaketjun. Kampanja näkyy Espoossa Leppävaaran asemalla 17.5.2021 alkaen.

Riihimäellä puolestaan kaikki on lähellä ja asemalle pyöräilee hetkessä. Kampanja alkoi Riihimäellä 11.5.2021. Kaupungin kaupunkipyöräkausi on alkanut kuukausi sitten.

Liityntäpyöräilykampanja on toteutettu yhteistyössä HKL:n ja HSL:n kanssa ja sitä voi hyödyntää myös muissa kaupungeissa ja asemilla. Fiksu Assa – Asemanseudut uusien vähähiilisten liiketoimintakonseptien kehitysalustana -hankkeen tavoitteena on edistää vähähiilistä liiketoimintaa asemanseuduilla. Koordinoijana toimii Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja toteuttajina ovat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Hämeenlinnan kaupunki ja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy. Hanke saa ylimaakunnallista rahoitusta EAKR-ohjelmasta. Rahoittajana toimii Uudenmaan liitto.

Lähde: HSY 

Author: Saara Teirikko