Muutos on katettu – Kasvisruokailmiön synnyttänyt Nyhtökaura® nyt uudistuneessa pakkauksessa

Rakastettu Nyhtökaura® on puettu uuteen entistä selkeämpään pakkaukseen, joka tarjoaa kuluttajille aiempaa helpommin tärkeät tiedot muun muassa tuotteesta, parasta ennen -päivämäärästä ja pakkausmateriaalien lajittelusta. Pakkauksen kääntöpuolelta löytyy myös helppo ja herkullinen resepti, joka valmistuu nopeasti. Tuotteen pakkauskoot ja säilytysohjeet ovat ennallaan, samoin valmistuspaikka Suomessa. Tuote valmistetaan tuttuun tapaan Gold&Greenin tehtaalla Järvenpäässä.

Uusi kestävämpi kartonkipakkaus suojaa tuotetta entistä paremmin esimerkiksi kuljetusten aikana, ja sitä kautta pystytään myös ennaltaehkäisemään ruokahävikkiä. Vaihtamalla aiemmin käytössä olleen muovisen pakkausrasian muovikääreeseen onnistuimme laskemaan muovin määrää 30 %. Nyhtökaura® -pakkauksien pakkausmateriaalit kuuluu lajitella kartongin- tai muovinkeräykseen. – Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta. Laadukkailla ja kestävillä pakkauksilla on siis keskeinen rooli ruokahävikin ennaltaehkäisemisessä, sanoo Gold&Green Foodsin perustaja ja innovaatiojohtaja Maija Itkonen.

Jos ruokahävikki olisi maa, se olisi kolmanneksi suurin päästöjen aiheuttaja globaalisti (Lähde: YK:n alainen FAO). Ruokahävikkiä vähentävät pakkaukset ovatkin tärkeä työkalu tuotteen kokonaisympäristövaikutusten pienentämisessä, sillä suurin osa ruuan ympäristövaikutuksista syntyy alkutuotannossa. Pakkauksen tehtävä on suojata tuotetta ja ehkäistä hävikkiä, jotta alkutuotannossa tehty työ ei ole turhaa ja arvokas raaka-aine päätyy tuoreena kuluttajan lautaselle.

Gold&Green on osa Paulig-konsernia, joka on vuonna 2020 julkaissut tarkat ympäristötavoitteet tuotteiden pakkausten suhteen osana vastuullisuusohjelmaansa. Pauligin vastuullisuusohjelma perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. – Tavoitteenamme Paulig-konsernissa on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä ja 2030 mennessä ne valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista. Pakkauskehitystä tehdään koko ajan hyödyntäen alan uusimpia innovaatioita ja teknologiaa. Paulig on esimerkiksi mukana VTT:n hankkeessa, jossa kehitetään täysin uudentyyppisiä pakkausratkaisuja uusiutuvasta raaka-aineesta, selluloosasta, avaa Maija Itkonen Pauligin pakkauskehityssuunnitelmia.

Lähde: Paulig 

Author: Saara Teirikko