Muotoilijaopiskelijat esittelevät ideoitaan yrityksille pitchaustapahtumassa 2.12.2020

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa on kehitetty uudenlainen toimintamalli, jolla nostatetaan muotoilijaopiskelijoiden tuote- ja palveluideoita yritysten sekä yhteistyökumppaneiden tietoisuuteen. Toimintamallista syntyneessä MIDWAY Design 2020 -tapahtumassa LABin muotoilijaopiskelijat pääsevät pitchaamaan ideoitaan mahdollisille tuleville yhteistyökumppaneille.

LABin Muotoiluinstituutin Finnish Design Academy -projektissa kehitetyn MIDWAY-toimintamallin avulla muotoilijaopiskelijoiden puolivalmiille tuote- ja palveluideoille annetaan uusi mahdollisuus. Muotoilukoulutuksessa tuotetaan vuosittain erilaisten harjoitustöiden ja projektien lomassa lukuisia ideoita, joista vain harvoja lähdetään edistämään. Toimintamalli herättää eloon näitä unohdettuja ideoita ja auttaa opiskelijoita jatkokehittämään niitä kaupallisten tuotteiden tai palvelujen tasolle.

”Toimintamallin avulla halutaan tehdä näkyväksi opiskelijoiden osaamista ja saada osaaminen kohtaamaan työelämän kanssa. MIDWAY-pitchauksen kautta yritykset saattavat kiinnostua tuotteesta tai tekijästä – mahdolliset uudet yhteistyöt edistäisivät koko muotoilualaa sekä sen merkityksen ymmärtämistä. Lisäksi haluamme tämän avulla näyttää, miten muotoilukoulutuksesta syntyy jatkuvasti potentiaalisia monin tavoin hyödynnettäviä aihioita”, kertoo yliopettaja ja projektipäällikkö Ari Känkänen LABista.

MIDWAY Design 2020
MIDWAY on kolmivaiheinen toimintamalli: idea esitellään ensin asiantuntijoille, jotka valitsevat potentiaalisimmat aihiot mukaan prosessiin, jonka jälkeen ideoita kehitetään asiantuntijoiden ohjauksessa. Viimeisessä vaiheessa MIDWAY Design -tapahtumassa kaupalliselle tasolle kehitetyt konseptit esitellään mahdollisille yhteistyökumppaneille tuotteen markkinoille viemiseksi tai palvelun jalkauttamiseksi. Keskiviikkona 2.12. järjestettävässä MIDWAY Design 2020 -tapahtumassa esitellään opiskelijoiden tuoreita tuote- ja palveluinnovaatioita.

”Verkkotapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen tuottajat ja nuorten suunnittelijoiden unohdetut ideat. Kannattaa tarttua tilaisuuteen ja tulla kuulemaan ensimmäisten joukossa opiskelijoiden uusista konsepteista”, kannustaa Känkänen.

Tapahtuma on avoin kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Luvassa on pitchauksia niin kalusteista, ajoneuvoista kuin teknologiapalveluistakin. Tuotteisiin pääsee tutustumaan MIDWAY Galleriassa.

Lue lisää MIDWAY-toimintamallista ja -tapahtumasta sekä ilmoittaudu mukaan:

» Midway Design 2.12.2020 klo 9.00–12.30

Lähde: LAB-ammattikorkeakoulu

Author: Tuula Pohjola