“Lupaan pitää luonnon päätöksissäni ja tekemisissäni aina mukana” – Yli 2 500 suomalaista teki lupauksen planeetalle, nyt pallo päättäjillä

Earth Hour -lupaukset näyttävät, että suomalaiset lähestulkoon vauvasta vaariin ovat valmiita tekoihin, jotka auttavat ympäristöä. Toimitimme lupaukset ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkoselle, sillä päättäjien tulee nyt taata edellytykset sille, että kestävät arjen valinnat ovat helposti kaikkien saatavilla.

Keräsimme tänä vuonna Earth Hourissa lupauksia planeetalle. Valittavina oli esimerkiksi kulutustottumusten muuttamiseen, äänestyspäätöksen pohdintaan ja omien ajatusmallien ja arkisten toimintatapojen tarkasteluun liittyviä vaihtoehtoja. Sellaisia, joiden toteuttamisella on todellista vaikuttavuutta.

Vastauksia tuli yhteensä 2 616. Nuorin lupauksen tekijä oli 8-vuotias ja vanhin 81-vuotias, mikä osoittaa, että kaikenikäiset suomalaiset ovat valmiita muuttamaan omia tottumuksiaan ympäristön parhaaksi.

Kaikki kahdeksan vastausvaihtoehtoa saivat väkeä taakseen. Suosituin oli lupaus kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen käytön lisäämisestä. Erityisen paljon luvattiin myös syödä kasvipainotteisemmin ja kannustaa läheisiä kestäviin elämäntapoihin. Vaihtoehdoista sai valita niin monta kun halusi.

Valmiiden vastausvaihtoehtojen lisäksi moni halusi luvata omin sanoin. Viesteistä paistaa rakkaus ja kunnioitus yhteistä maapalloa ja sen korvaamatonta luontoa kohtaan. Myös huoli planeetan tilasta kuuluu kirkkaana.

Täältä pääset lukemaan yhteenvedon, jonka lähetimme Mikkoselle!(pdf)

Lähde: WWF Suomi 

Author: Saara Teirikko