Luontopiste neuvoo Lahden torilta uusille poluille kesäkuukausina

Torille kesäksi avattava Luontopiste opastaa, miten ja missä Lahden seudulla voi nauttia luonnosta. Sen tarkoitus on innostaa sekä kaupunkilaisia että matkailijoita seudun monipuolisten luontomatkailukohteiden ja -palveluiden pariin. Luontopisteellä työskentelee luontomatkailun asiantuntijoita sekä alueen luontoa ja kohteita tuntevia henkilöitä. Luontopisteen toteuttavat yhteistyössä Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -projekti, Lahden seutu – Lahti Region Oy ja Salpausselkä Geopark.

Lahden seudun luonnossa korostuvat muinaisten jäätikköjokien kerrostamat maastonmuodot, kuten Salpausselät ja harjut jyrkkine rinteineen sekä lukuisat järvet kuten Vesijärvi ja Päijänne. Lisäksi on hienoja kalliokohteita. Ympäristöpääkaupungin lähimmät luontokohteet ovat Lanu-puisto sekä muut Lehmusreitin varrella sijaitsevat kohteet Lahden keskustan tuntumassa. Lisää löytyy muualta kuuden kunnan Salpausselkä Geopark -alueelta. Osa niistä on valtakunnallisesti ainutlaatuisia ja myös herkkiä kuten Päijänteen kansallispuisto ja Pulkkilanharju, Hollolan Pirunpesä tai Sysmän Kammiovuori.

Luontopisteen rakennus korostaa kestävän matkailun ideaa. Jo aiemmin Kouvolan asuntomessuilla palvellut CLT-puumateriaalista rakennettu paviljonki sai uuden käyttötarkoituksen LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijatyönä.

Luontopiste sijaitsee Lahden kauppatorin kaakkoiskulmassa, Aleksanterinkadun varrella. Avoinna 1.6.-4.9.2021 arkisin klo 10–17 ja lauantaisin 10–15, juhannusaattona 25.6. klo 10–13.

Lähde: Lahden kaupunki 

Author: Saara Kämppi