Luomu- ja nurmipäivä Mustialassa 5.8. – koekenttiä, työnäytöksiä, asiantuntijoita ja uutta digimaataloutta

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilalla järjestetään torstaina 5.8.2021 Luomu- ja nurmipäivä. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua luomuviljojen koekenttiin, osallistua työnäytöksiin sekä perehtyä säilörehun tuottamisen ja digimaatalouden uusimpiin ratkaisuihin.

Työnäytöksissä esitellään säilörehun tekemistä ja juolavehnän torjuntaa. Luvassa on tietoiskuja säilörehusta ja kokemustietoa luomutuotannosta. Koekentillä on nähtävillä kevätviljojen lajike- ja lannoituskokeita sekä maatiaisviljoja. Digitaalisuus-pisteellä voi perehtyä digimaatalouden ratkaisuihin, tarkastella ilmasta käsin otettuja droonikuvia tai suunnitella oman tilan tarpeisiin soveltuvia tiedonkeruumenetelmiä. Opetus- ja tutkimusnavettaan pääsee tutustumaan katseluparvelta.

Paikalla on laaja joukko tutkimuksen, neuvonnan, koulutuksen sekä yritysten edustajia. Päivän ohjelma ja tapahtuma-alueen kartta löytyvät hankkeen kotisivulta. Kävijöitä neuvotaan myös opiskelijaruokala Huttulan edustalla olevassa info-pisteessä. Tapahtuma järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksella (Mustialantie 105, Tammela). Kaikille avoin tapahtuma on käynnissä kello 10–14.

Huttulassa on mahdollisuus ruokailla kello 11–13. Tarjolla on luomuhernekeittoa, luomupannukakkua ja kahvia. Lounaan hinta on 10 euroa. Lounaalle toivotaan etukäteisilmoittautumista viimeistään 4.8. Huttulan kahvio palvelee infopisteessä tapahtuman ajan.

Tapahtumassa noudatetaan THL:n ohjeita koronan osalta. Tapahtuman tuottamisesta vastaavat Luomussa vara parempi ja Elina II -hankkeet.

Lähde: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK 

 

Author: Saara Kämppi