#lähdinkäveleen – mikä saa sut lähtemään kävelemään?

HSY:n Ilmastoinfon kampanjassa kannustetaan ihmisiä kävelemään, sillä kävely on hyvää arkiliikuntaa ja ekologinen liikkumismuoto. Pyöräillen ja kävellen saavutetaan kuin huomaamatta valtaosa päivän liikkumisen tarpeesta. Tavoitteena on, että kävely vakiintuu pääkaupunkiseudulla asuvien lyhyiden arkimatkojen, virkistäytymisen sekä kuntoilun muodoksi. Perheen aikuisten esimerkki liikkumistavoissa tukee lapsen liikkumista ja nuorena opitut aktiivisen kulkemisen taidot ja tavat ennakoivat aikuisiän käyttäytymistä.

Liikenne- ja viestintäministeriön Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa sekä Kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa kävelyn ja pyöräilyn tavoitteeksi on asetettu 30 % matkamäärien kasvu vuoteen 2030 mennessä, se tarkoittaisi noin 450 miljoonaa uutta kävely- ja pyöräilymatkaa vuonna 2030. – Kävely on arjen lyhyillä matkoilla aivan ykköskulkutapa ja valinta, joka tuottaa sekä terveys että ympäristöhyötyjä – ja usein vieläpä iloa itse kulkijalle. Poikkeusaikana kävely on lisääntynyt ja meidän tavoitteena on juurruttaa kävelybuumi pysyväksi ilmiöksi, toteaa ylitarkastaja Taina Saarinen Traficomista.

#lähdinkäveleen -kampanjassa on mukana Instagram-vaikuttajia, jotka järjestävät Instagram-livessä yhteiskävelyjä ja kertovat mikä heidät saa kävelemään. – Kaupunkilaisia innostetaan kävelemään ja jakamamaan syitä kävelyynsä, kertoo Ilmastoinfon viestintäasiantuntija Kirsi-Leena Helle ja jatkaa: Kävelemään lähtemisen syitä on yhtä monta kuin kävelijöitäkin. Lähdetkö sinä kävelemään koska tuntuu, että seinät kaatuvat päälle, haluat pienentää hiilijalanjälkeäsi ja vähennät siksi autoilua vai kaunis sää innostaa kävelemään?

Kerro, kuvaa ja jaa kävelytarinasi Instagramissa, miksi #lähdinkäveleen. Ilmastoinfon järjestämän kampanjan aikana (27.4. – 23.5.2021) tunnistetta #lähdinkäveleen käyttäneiden kesken arvotaan Tentsile Experience EcoCamp -yöpyminen Helsingin Vallisaaressa.

Lähde: HSY 

Author: Saara Teirikko