Lahden uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo aloittaa Designpaahtimo-kahvipöytäkeskustelut

Kerran kuukaudessa järjestettävissä taidetta, muotoilua ja tulevaisuutta koskevissa Designpaahtimo-keskusteluissa haastattelijana toimii Sami Sykkö. Haasteltavina keskusteluissa on Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita. Keskusteluun pääsevät osallistumaan verkossa myös kaikki lipun ostaneet. Ensimmäinen Designpaahtimo-kahvipöytäkeskustelu järjestetään tiistaina 9.2.2021 klo 17‒18. – On mukavaa aloittaa uusi digitaalinen konsepti, joka sulautuu taiteen ja muotoilun ympärille. Designpaahtimo kuumentaa joka kuussa taiteen ja muotoilun asiantuntijoita, minkä lisäksi keskustelemaan pääsevät 50 ensimmäistä lipun ostanutta, kommentoi projektinjohtaja Marita Kajander.

Helmikuun ensimmäisessä Designpaahtimossa pohditaan taiteen ja muotoilun teemoja Sami Sykön ja Susanna Björklundin kanssa. Liput Designpaahtimo-keskusteluihin tulevat myyntiin viikolla 3. Lippuja myydään Lahden museoiden verkkokaupassa kuhunkin kahvipöytäkeskusteluun erikseen. Kevään Designpaahtimot järjestetään 9.2., 9.3., 6.4., 11.5. ja 2.6.2021. Lipun hinta on 20 €. Lippu sisältää pääsyn seuraamaan keskustelua verkossa, keskusteluun vapaaehtoisen osallistumisen ja 60 g yhteistyökumppanimme Kahiwan kahvia kotiin postitettuna.

Designpaahtimo-tiistaiden juontajana toimiva Sami Sykkö on toimittaja, esiintyjä, kolumnisti, kommentaattori ja kirjailija. Sykkö on toiminut toimittajana esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa ja kommentaattorina Britannian kuninkaallisissa häissä. Koulutukseltaan hän on ekonomi. Sykkö on erikoistunut muotiin, sisustukseen, muotoiluun ja kulttuuriin. Hän on myös kirjoittanut kaksi sisustuskirjaa suomalaisista kodeista ja sisustuksista. Sykkö on entinen Glorian päätoimittaja ja kirjoittanut pari vuosikymmentä Helsingin Sanomiin ja Kuukausiliitteeseen. Lisäksi hän on vuosia toiminut kolumnistina erilaisissa aikakauslehdissä.

Designpaahtimon ensimmäinen vieras Susanna Björklund on toiminut vaatesuunnittelijana sekä muotiin, muotoiluun, sisustukseen, asumiseen ja tulevaisuuden trendeihin erikoistuneena toimittajana. Susanna vetää ENNEttä, toimii luennoitsijana ja tutkijana sekä toimittajana ja opettaa alan oppilaitoksissa, kuten Lahden Muotoiluinstituutissa ja Helsinki Design Schoolissa. Björklund ennakoi tulevaisuutta, tutkii asiakaslähtöisyyttä, kulutuskäyttäytymisen ja arvojen muutoksia sekä muotoiluprosesseja. Hänellä on vuosien kokemus muotoilun ja markkinoinnin kentältä usealta kulmalta.

Lähde: Lahden Kaupunki 

Author: Saara Teirikko