Kone- ja tuotantotekniikan opiskelussa pääsee heti käytännön töihin – Antti ja Marko viihtyivät harjoittelussa Rautella

Antti Katainen ja Marko Mattila aloittivat kone- ja tuotantotekniikan opiskelun elokuussa ja olivat jo lokakuussa tekemässä käytännön työtehtäviä lahtelaisessa puuteknologia-alan yrityksessä Rautessa.  Molemmat opiskelijat pitivät hyvänä asiana sitä, että pääsivät jo opintojen alussa oikeisiin työtehtäviin.  – Se oli mielenkiintoinen kokemus. Sain tehdä monipuolisia, ihan oikeita työtehtäviä ja viihdyin kyllä, Mattila kertoo.  – Työskentelyjakso oli hyvin järjestetty ja tuli sellainen olo, että työtehtävissä huomioitiin myös aiempi kokemukseni alalta, Katainen jatkaa.

Miehet työskentelivät Rautella vanerilinjan kokoonpanossa ja suorittivat siellä kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon kuuluvat asennus- ja automaatiotyön opinnot.  Mattila työskenteli pääasiassa työparina työnohjaajansa kanssa, Katainen taas osana neljän-viiden hengen työporukkaa.  – Työhöni kuului muun muassa osien laittamista paikalleen, osien muokkaamista, pienten kappaleiden tekemistä ja paineilmalaitteiden asennusta. Ihan alan työntekoa täydet neljä viikkoa, Mattila kuvailee.  – Asensin laakereita ja hammasrattaita, tein kierteitä ja kokoonpanotyötä eri puolilla vanerilinjaa, Katainen kertoo.

Molemmat viihtyivät harjoittelussa Rautella.  – Kaikki oli ammattimaisesti hoidettua. Saimme heti työturvallisuusperehdytyksen ja alusta asti oli selvää, millaisia tehtäviä tulemme tekemään. Harjoittelun aikana esimiehet kyselivät, miten olemme viihtyneet ja onko harjoittelu vastannut odotuksiamme, Mattila kertoo.  – Varsinkin nuorempien kannalta tämä on todella hyvä juttu, että pääsee jo opintojen alussa näkemään, mitä työelämä on, hän jatkaa.

Katainen on suunnitellut suuntautuvansa opinnoissaan koneasentajaksi ja Mattila koneistajaksi.  – Tämä voisi olla sellainen paikka, missä voisin työskennellä valmistuttuani. Iso yritys, kauan alalla toiminut, kaikki oli ammattimaista ja harjoittelu oli hyvä kokemus, Mattila summaa.  – En keksi mitään syytä, miksen haluaisi Rautelle töihin, Katainen toteaa.

Lähde: Koulutuskeskus Salpaus 

Author: Tuula Pohjola