Juhla Mokka -tuoteperheeseen pieni pakkauskoko ja uusia makuja

Paulig uudistaa suomalaisten rakastetuinta kahviperhettä ja esittelee kevään 2021 uutuutena alkuperäisen Juhla Mokka -kahvin pienemmässä pakkauskoossa. Samalla pienissä pakkauksissa sarjaan lanseerataan myös kaksi täysin uutta makuvaihtoehtoa, Juhla Mokka Silkkinen ja Juhla Mokka Samettinen. – Vastaamme Juhla Mokka -tuotesarjan uusilla vaihtoehdoilla kuluttajien kasvavaan kiinnostukseen kokeilla uutta. Uudet makuvaihtoehdot täydentävät Juhla Mokka -valikoiman makurepertuaaria Juhla Mokka -tyyliä kunnioittaen. Juhla Mokka on suomalaisten ylivoimaisesti ostetuin kahvi kaikissa ikäryhmissä(1), ja uskomme sen suosion edelleen kasvavan uusien vaihtoehtojen myötä, sanoo Pauligin kaupallinen johtaja Rami Kuusisto.

Uusi Juhla Mokka Silkkinen on kepeän marjainen kahvisekoitus ja Juhla Mokka Samettinen hurmaa suklaisilla vivahteillaan. Suomalaisten rakkain kahvi, alkuperäinen Juhla Mokka, säilyy reseptiltään ennallaan myös pienessä pakkauksessa. Pienempää pakkauskokoa puoltaa useampi tutkimustulos ja kahvin ystävät ovat tätä toivoneet. Pienten kotitalouksien määrä on kasvanut Suomessa viime vuosina. Yhden tai kahden hengen talouksia on jo noin 77 prosenttia kaikista kotitalouksista Suomessa.(2)

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ruokahävikkitutkimuksen mukaan kahvin, teen ja kaakaon yhteishävikki johtaa hävikkimäärissä monia muita elintarvikkeita. Suomalaiset esimerkiksi kaatavat kahvia viemäreihin vuosittain noin 2,5 litraa henkilöä kohden ja lähes neljä litraa taloutta kohden. Tämä muodostaa noin 13 % kotitalouksien vuosittaisesta ruokahävikistä.(3) – Kahvia kannattaa valmistaa aina vain sen verran kuin aikoo sitä nauttia, jotta kallisarvoinen raaka-aine ja arvoketjussa tehty työ ei mene hukkaan. Mahdollinen ylijäänyt kahvi kannattaa hyödyntää kokkauksessa tai pakastaa esim. kahvijääpaloiksi, Kuusisto vinkkaa.

Juhla Mokka on hieno ja täyteläinen 100 % arabica-kahvisekoitus, joka on saatavilla vaaleapaahtoisena, tummapaahtoisena, luomuna ja tosi tummana. Kaikki Juhla Mokka -kahvisekoitukset valmistetaan parhaista kahvilaaduista mm. Keski- ja Etelä-Amerikasta sekä Afrikasta, ja niiden ainutlaatuinen maku luodaan alusta alkaen Pauligin hiilineutraalilla Vuosaren paahtimolla. Uudet makuvaihtoehdot on suunniteltu niin, että ne voi valmistaa myös pressopannulla, joka sopii erityisesti pienten kahvimäärien valmistamiseen. Tutustu kahvikouluttaja Jori Korhosen ohjeisiin täydellisen kahvin valmistamiseen pressopannulla tästä linkistä.

Lähde: NielsenIQ Homescan 52 viikkoa, päättyen 28.3.2021
Lähde: http://www.stat.fi/til/asas/2019/asas_2019_2020-05-20_tie_001_fi.html
Lähde: Luonnonvarakeskuksen (Luke) online päiväkirjakysely 9.11.-2.12.2019, N=283 ja online kahvihävikkikysely 29.11.-4.12.2019, N=249. Tutkimukset ovat osa laajempaa Luken ruokahävikkitutkimusta 2019, N=1151. Tilaaja: Paulig.

Lähde: Paulig 

Author: Saara Teirikko