Ilmaston viikolla kokoontuu Ilmastoparlamentti ja esitellään ilmastotekoja

Hämeen ammattikorkeakoulu on jälleen mukana järjestämässä Hämeenlinnan Ilmaston viikkoa. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, ja sen ajankohta on 22.-27.3.2021. Viikko huipentuu WWF:n Earth Hour -hetkeen, jossa jokainen voi olla mukana valot sammuttamalla.

Ilmaston viikko keskittyy koronapandemian vuoksi pääasiassa verkossa järjestettäviin tapahtumiin ja viestintään. HAMK järjestää viikolla striimattavan Ilmastoparlamentti-paneelin, sekä nostaa viikon aikana some-kanavilla esille kestävän kehityksen esimerkkejä HAMKin koulutuksesta ja tutkimuksesta. Ilmaston viikon aikana paitsi tiedotetaan ilmastoon liittyvistä asioista, myös kannustetaan kaikkia pohtimaan omia ilmastotekoja sekä kiinnittämään huomiota ilmastonmuutokseen.

Tiistaina 23.3. klo 14.30–16 voi seurata Ilmastoparlamenttia Hämeenlinnan kaupungin Youtube-kanavalta, jonne se jää myös tallenteeksi. Ilmastoparlamentissa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, HAMKin kestävän kehityksen koulutuksen koulutuspäällikkö Tero Ahvenharju sekä opiskelijakunta HAMKOn hallituksen puheenjohtaja, konetekniikan opiskelija Jere Ojala keskustelevat filosofi-kirjailija Johannes Ojansuun johdolla. Ojansuu alustaa keskustelun lyhyellä luennolla kestävän kehityksen filosofis-eettisistä perusteista, ja pohtii sitten aihetta käytännön esimerkein muiden keskustelijoiden kanssa.

Ilmaston viikon järjestävät yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja HAMK. Viikon koko ohjelmaan voi tutustua Hämeenlinnan kaupungin sivuilla(linkki). Tapahtumia ja osallistujia voi seurata myös Facebookissa Ilmaston viikko Hämeenlinna -sivulla.

Lähde: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK 

Author: Saara Teirikko