HSY:n maksuttomat ympäristökasvatuksen digipelit nyt saatavilla myös ruotsiksi

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tarjoaa pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen päiväkodeille ja kouluille maksutonta ympäristökasvatusta. Poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana kiertotalous- ja vesioppitunnit mukautettiin digitaalisiksi peleiksi, jotka toimivat sekä lähi- että etäopetuksessa. Nyt maksuttomat pelit ovat tarjolla myös ruotsiksi.

HSY:n ympäristökasvatuksen maksuttomat ja älylaitteilla toimivat oppimispelit sopivat hyödynnettäviksi varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa. Kolmelle eri ikätasolle suunnatut pelit tutustuttavat oppilaat monipuolisten ja hauskojen tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen. Oppilaat ratkaisevat pelin tehtäviä älypuhelimella tai tabletilla, ja opettaja pystyy seuraamaan luokan suorituksia omasta näkymästään.

Muun muassa kestävään elämäntapaan, arjen vesiasioihin ja vesivastuullisuuteen keskittyvistä peleistä löytyy vaihtoehtoja monen ikäisille opetusryhmille. Vesi- ja kiertotalousseikkailut on suunnattu perusopetuksen 3.–6.-luokkien tarpeisiin ja samoja teemoja astetta monipuolisemmin käsittelevät haastepelit yläkoulujen opetukseen. Esi- ja alkuopetuksessa voidaan puolestaan hyödyntää toiminnallisia ja leikkisiä vesi- ja ympäristöpelejä. Lisätietoja pelien sisällöistä sekä ohjeet pelaamiseen ja lataamiseen löytyvät osoitteesta hsy.fi/digipelit.

Oppimispelit on suunniteltu HSY:n toiminta-alueelle eli pääkaupunkiseudulle ja Kirkkonummelle. Jätteiden lajitteluohjeissa, vedenpuhdistuksen käytänteissä sekä jäte- ja vesihuollon palveluiden järjestämisessä on paikallisia eroja, joten kaikki oppituntien asiat eivät pidä paikkaansa valtakunnallisesti. HSY:n ympäristökasvatuksen oppimispelit on toteutettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa suomalaisen koulutusteknologiayritys Seppo.io:n alustalle.

Lähde: HSY 

Author: Saara Teirikko