Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti toi Helsinkiin ilmaston hätätilaa julistavan taideteoksen

Lahden kaupunki ja Helsingin kaupunki ovat toteuttaneet yhteistyössä Helsingin Kansalaistorille taideteoksen, jonka tarkoituksena on muistuttaa ilmaston hätätilasta. “Näyttävällä teoksella Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti haluaa kutsua kaikkia ilmastotyöhön ja alleviivaa kaupunkien vastuuta ilmastoratkaisuiden löytämisessä. I.C.E.-teos tuo myös näkyväksi Lahden ilmastotoimia ja matkaa kohti hiilineutraaliutta vuonna 2025”, Lahden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Tänään 6.8.2021 Lahden kaupunki järjesti Helsingin keskuskirjastossa Oodissa tilaisuuden, jossa käsiteltiin ilmastonmuutosta ja sen vaatimia toimia. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen avasi tilaisuuden kertomalla Lahden toimenpiteistä, joiden avulla Lahti saavuttaa hiilineutraalisuuden vuonna 2025.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen ja kaupunginjohtaja Pekka Timonen keskustelivat Etelä-Suomen kasvualueen yhteistyöstä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pormestari Vartiainen toi esille EU:n roolin ilmastotyössä: EUn kautta Suomi voi tehokkaammin vaikuttaa globaaleihin ilmastoratkaisuihin.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka toi puheenvuorossaan esille erityisesti kuntien vastuualueet ilmastotyössä: liikenneratkaisut, fossiilivapaan energia ja vaikuttamistyön kuntalaisiin.

Helsingin yliopiston professori Markku Kulmala esityksessään kiinnitti puolestaan huomiota globaaliin yhteistyöhön ilmastodatan keräyksessä: mitä enemmän on käytettävissä luotettavaa ja mitattu tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista ympäri maailmaa, sen paremmin tiedeyhteisö ja asiantuntijat pystyvät tekemään ratkaisumalleja tehokkaisiin keinoihin ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Tilaisuuden lopuksi Kansalaistorin taideteos esiteltiin yleisölle teokselle sävelletyn musiikin saattelemana.

Lue lisää I.C.E. – Indisputable Case of  Emergency -taideteoksesta sekä avajaisista Lahden kaupungin tiedotteesta(linkki)

Lähde: Toimitus, Vastuullisuusuutiset.fi

Author: Saara Kämppi